Dismiss Notice

PSX-Place.com Announcement:

New Smiley's Added to post editor !!!

PS3 Compatibility List - PS2 on PS3

Discussion in 'Compatibility List' started by STLcardsWS, Feb 17, 2015.

  1. 23
    2
    7
    Chreech

    Chreech Forum Noob

    Joined:
    Feb 19, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    There is already ManaGunZ that do the job very well. You can always check whether a config is available for a particular title and load it for the game by pressing the start button.
     
  2. 472
    155
    47
    DEX357

    DEX357 Member

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    472
    Likes Received:
    155
    Trophy Points:
    47
    Gender:
    Male
    Location:
    Poland
    I know that for a long time ManaGunZ has this function, but I mean something more integrated with COBRA and not a manager, something that will automatically check the id and load it without our interference during the game mount by WMM, MM or other managers. A one-time code in which the developer will not be forced to add confg files, only each user under the proper name will be able to upload config files that will be created in such a folder.
     
  3. 13
    1
    7
    fovdj

    fovdj Forum Noob

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Hii guys... Is there config file to fix Shadow Hearts 2 ??
     
  4. 188
    103
    72
    chicco33

    chicco33 Member

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    188
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    72
    Ok, so I made some test with Yakuza 1 game.
    The game freeze in end of Chapter 3 but if you can skip the cutscene you can go into chapter 4. But.......the game freeze in chapter 7 too and you cant do anything because its freeze on the fight title screen. Tomorrow I can post a save state.
    Btw I found this:
    YAKUZA
    Description: The following conditions have been confirmed on PS3 System Software Version 2.20: At a specific point during gameplay, the title hangs.

    All conditions have been resolved on PS3 System Software Version 2.30.


    http://www.us.playstation.com/Support/CompatibleStatus
     
  5. 472
    155
    47
    DEX357

    DEX357 Member

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    472
    Likes Received:
    155
    Trophy Points:
    47
    Gender:
    Male
    Location:
    Poland
    Hmm, does not this apply to PS3 with full backward compatibility of this FW 2.30?
     
  6. 188
    103
    72
    chicco33

    chicco33 Member

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    188
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    72
    @kozarovv Kozarovv, can you look in to Yakuza 1 Chapter 7 save? It freeze on the fighting scene with Misterious Gang.
    http://www66.zippyshare.com/v/fkME7o11/file.html
    This save file contains the save state before the Chapter 3 freeze and the Chapter 7 freeze too. The last one is more important because you cant skip it as in Ch3.
    Also I found this on internet:
    YAKUZA
    Description: The following conditions have been confirmed on PS3 System Software Version 2.20: At a specific point during gameplay, the title hangs.

    All conditions have been resolved on PS3 System Software Version 2.30.


    http://www.us.playstation.com/Support/CompatibleStatus
     
    Last edited: Mar 3, 2018
    kozarovv likes this.
  7. 6,677
    4,493
    697
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    6,677
    Likes Received:
    4,493
    Trophy Points:
    697
    Home Page:
    Thanks I will look into it. Today I was busy playing... Yakuza Kiwami :) It was weird when ps4 not freezes at chapter 3 :D

    I'm aware of this. But it look like they changed something else than config. Probably it was some CDVD driver related change. Anyway maybe chapter 7 will give us some hint. ;)
     
  8. 188
    103
    72
    chicco33

    chicco33 Member

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    188
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    72
    Any news @kozarovv ?
    Im so excited because I cant continue my walkthrough because of the freezing issue in chapter 7 :(
     
  9. 29
    3
    7
    ExData7

    ExData7 Forum Noob

    Joined:
    Nov 28, 2017
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Are all of the Shadow hearts games unplayable?
     
  10. 188
    103
    72
    chicco33

    chicco33 Member

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    188
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    72
    Yes. All of them freeze.
     
  11. 112
    11
    27
    uday

    uday Member

    Joined:
    Mar 10, 2018
    Messages:
    112
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male
    error is coming when i click the link
     
  12. 29
    3
    7
    ExData7

    ExData7 Forum Noob

    Joined:
    Nov 28, 2017
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Aww well that's unfortunate. Is there a config file bring worked on for them? I've never played the games so I was curious bout whether they were playable

    Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
     
  13. 17
    1
    7
    PlayThirdStrike

    PlayThirdStrike Forum Noob

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Both Shadow Hearts 1 and 2 play fine. SH1 has a softlock during the lotto minigame which you can ignore. SH2 freezes if you use the analog stick - just use the D-pad and the game plays perfectly. :)

    Also, has there been any progress made on Klonoa 2?
     
  14. 6,677
    4,493
    697
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    6,677
    Likes Received:
    4,493
    Trophy Points:
    697
    Home Page:
    I can fix it if you give me save game near problematic moment.
     
  15. 17
    1
    7
    PlayThirdStrike

    PlayThirdStrike Forum Noob

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    I don't have the game sadly. I was going to buy it if the softlock that happens halfway through the game was fixed. Thanks for the offer though.
     
  16. 29
    3
    7
    ExData7

    ExData7 Forum Noob

    Joined:
    Nov 28, 2017
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Oh really? That's good to hear. From what I read the causes of freezes weren't stated? Does the 3rd Shadow Hearts work?

    Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
     
  17. 188
    103
    72
    chicco33

    chicco33 Member

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    188
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    72
    Are you sure that the SH games wont freeze if I skip the lottery minigame and the usage of analog stick? Did you walkthough these games on PS3?
     
  18. 17
    1
    7
    PlayThirdStrike

    PlayThirdStrike Forum Noob

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    I've completed Shadow Hearts 1 and am currently playing through Shadow Hearts 2 and can confirm the D-pad trick works (you can use the stick in the first game). I've been playing both on a PS3 Slim Rebug 4.82.

    I found out about it in a GameFAQs thread.
     
    Last edited: Mar 13, 2018
  19. 17
    1
    7
    PlayThirdStrike

    PlayThirdStrike Forum Noob

    Joined:
    Mar 11, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    The D-pad trick might also work on the 3rd game but I haven't played it.
     
  20. 29
    3
    7
    ExData7

    ExData7 Forum Noob

    Joined:
    Nov 28, 2017
    Messages:
    29
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Can you test the 3rd game too? I have a USB controller I use for PS3 and I can swap the d-pad with analog with a button press. So the analog becomes the d-pad and the d-pad becomes the analog

    Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
     

Share This Page