Hacking the PS3

Discussion in 'General PS3 Discussion' started by STLcardsWS, Sep 24, 2016.

  1. 5,715
    3,165
    123
    STLcardsWS

    STLcardsWS Administrator

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    5,715
    Likes Received:
    3,165
    Trophy Points:
    123
    Work In progress
    (only contains very basic info, more being added)

    PS3&PS3slim.png

      • Highest Exploitable (OFW): 3.55 Official Firmware


    • Exploitable Firmware
      • PS3 System Firmware: 3.55 - This Official Firmware has the ability to install Custom Firmware (CFW) . Which CFW is always consider the as good as it gets when it comes to exploits and running unauthorized code.

      My console has an official firmware installed that is higher then 3.55 what can i do?
      • Well, you may or may not have options. This depends on your console's model and then if you do have a downgradable model the process will differ on if your console has a NOR or NAND chip.

    • Downgradable Models - These models can be downgraded back to version 3.55 and then a CFW can be installed'

      FAT MODELS
      • CECHAxx - NAND
      • CECHBxx - NAND
      • CECHCxx - NAND
      • CECHExx - NAND
      • CECHGxx - NAND
      • CECHHxx - NOR
      • CECHJxx - NOR
      • CECHKxx - NOR
      • CECHLxx - NOR
      • CECHMxx - NOR
      • CECHPxx - NOR
      • CECHQxx - NOR
      SLIM MODELS
      • CECH-20xx - NOR
      • CECH-21xx - NOR
      • CECH-25xxA or B (with date code [0C] [0D] [1A] ) NOR
      • All other models can be verified with MinVerChk (<--- DL link needed) this will show the factory installed firmware which is the lowest firmware that can a system can be downgraded to, if this reads 3.55 or below then you system CAN be downgraded if this reads 3.60 and above this sadly means you CANNOT perform a downgrade.

      Models that cannot be downgraded / Exploited with CFW - These consoles comes with a factory firmware higher then 3.55 and have changes preventing CFW installations
      • SLIM MODELS
        • CECH-30xx
        • CECH-40XX
      • All Super Slim Modes

      Additional details about each console can be viewed on the Ps3devWiki that is packed with tons of information to learn more about these consoles by model checkout this link

    • How to Downgrade my PlayStation 3?
      that has at least a 3.55 Factory installed firmware

      There are various well written guides around the scene and some great members around the community who frequent these forums as well. If you have questions this is the right place to come, but when asking questions and expecting answer's. The people giving you those answer's expects you to do a bit of research on your own but these guys and this guide will help lead you in the right paths


      Great Downgrading Tutorials

      Additional Links

    • Frequently Asked Question
      about PS3 Hacking & CFW Installation

      Can I perform a downgrade (from OFW) with only Software?

      NO, A Downgrade from Official Firmware can only be done via a Hardware Flasher (see more information in the "Performing a Downgrade" tab of this post) ​



      Posted threads of FAQ:
      • .
      • .
      • .
      • .
      • .
      • .


      More Coming Soon in the meantime, Have a question post in the comments and someone will be more then willing to help .

     
    Last edited by a moderator: Feb 1, 2017
    rocknard and crashpsycho like this.
  2. 19
    1
    3
    Paulkuria

    Paulkuria New Member

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Gender:
    Male
    Hellow.. After installing rebug to my ps3.. Will i just insert a burned disc and play or i will do anything else?
     
  3. 5,172
    1,609
    123
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    5,172
    Likes Received:
    1,609
    Trophy Points:
    123
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    u trying a ps3 or ps2/ps1 game? it was the case that u had to use swap disc on version 3.8 if not on cfw. I can't recall the swap disc name - sorry. :(
     
  4. 5,172
    1,609
    123
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    5,172
    Likes Received:
    1,609
    Trophy Points:
    123
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    I just thought of it. I think it's called swap magic. it should still work on the latest firmware afaik.
     
  5. 1,570
    1,152
    123
    DeViL303

    DeViL303 Developer

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    1,570
    Likes Received:
    1,152
    Trophy Points:
    123
    Do you mean PS3 games, you could burn your Backups to disc but most people make backups onto a hard drive and play them like that. You can use any of the backup manager apps to copy games to internal (Multiman , IrisMAN etc), normally this is done by pressing triangle on the game, then selecting copy, then selecting the destination, the destination can be internal HDD or an external USB Device.
     
  6. 19
    1
    3
    Paulkuria

    Paulkuria New Member

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Gender:
    Male
    THANK YOU GUYS.. But still disc copies will play still?
     
  7. 32
    2
    8
    dquestagod

    dquestagod Member

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    need a little help here I did a e3 flasher dump that had errors and forced patched it like read in tut from another website. tried to ribbon cables brand new same dump even shaved the sides same error. it lets me cop from nor and write to nor. But I have blank screen after boot. I know the only way I can restore it is with good back up and if I solder up e3 linker can anyone help me. I have cech2501a lowest firmware is 3.40 or can I email some one my dump to see if they can fix it or match it to work
     
    Last edited: Jan 7, 2017
  8. 32
    2
    8
    dquestagod

    dquestagod Member

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    can any one help please
     
  9. 4,515
    2,287
    123
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    4,515
    Likes Received:
    2,287
    Trophy Points:
    123
    Home Page:
    If you made bad dump, and then wrote it to PS3.. Then now when your read it, is not gonna magically fix itself. EVERY SINGLE downgrading guide is saying to NOT WRITE DUMP THAT HAVE ANY ERROR. You have probably killed your PS3.

    What exactly "errored" in that backup? Which tools you used to validate it?
     
  10. 32
    2
    8
    dquestagod

    dquestagod Member

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    I got my other cech 2001a up with another dump I dont see why this would not work with a donor that is good. but i can email you my dump inbox me your email
     
  11. 32
    2
    8
    dquestagod

    dquestagod Member

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    this what happened
     

    Attached Files:

  12. 32
    2
    8
    dquestagod

    dquestagod Member

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    I need donor to repair it
     
  13. 1,787
    1,070
    123
    Joonie

    Joonie Developer

    Joined:
    Oct 15, 2014
    Messages:
    1,787
    Likes Received:
    1,070
    Trophy Points:
    123
    Location:
    Southwest US
    Your bootldr is damaged, meaning unique per console area is corrupted,

    Donor ps3 dumps can't fix this since per console area is per console


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    STLcardsWS likes this.
  14. 32
    2
    8
    dquestagod

    dquestagod Member

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    so im screwed
     
  15. 1,787
    1,070
    123
    Joonie

    Joonie Developer

    Joined:
    Oct 15, 2014
    Messages:
    1,787
    Likes Received:
    1,070
    Trophy Points:
    123
    Location:
    Southwest US
    Unfortunately you're, for xbox360 we can build our own custom nand with cpu key, but it's impossible to do it on PS3 so far


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    bguerville likes this.
  16. 4,939
    2,992
    123
    bguerville

    bguerville Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    4,939
    Likes Received:
    2,992
    Trophy Points:
    123
    Location:
    Earth
    Why did you flash a dump with errors in it without asking for advice first?
    Next time, ask @baileyscream or @playerkp420 before taking such drastic steps...
     
  17. 150
    87
    38
    playerkp420

    playerkp420 Developer

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    150
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    38
    Did u make a dump right after the first time flashing the bad dump?

    If u did, and have that dump (it will look even worse then the one u flashed), it is possible to fix it. By Frankenstein a dump together after retrieving bootldr from that dump.

    I have done it many times. But it is only possible if the clip was seated correctly and a new dump was made, before flashing anything.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
     
    UniqueUserName likes this.
  18. 4,939
    2,992
    123
    bguerville

    bguerville Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    4,939
    Likes Received:
    2,992
    Trophy Points:
    123
    Location:
    Earth
    Thanks for taking over KP. Your area of expertise...
     
  19. 4,939
    2,992
    123
    bguerville

    bguerville Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    4,939
    Likes Received:
    2,992
    Trophy Points:
    123
    Location:
    Earth
    Yes
    But it's much better all round & easier to use an iso on internal or external hdd. Better performance too because discs are noisy & slow.
     
    UniqueUserName likes this.
  20. 1
    0
    1
    VishalGujrathi

    VishalGujrathi New Member

    Joined:
    Jan 14, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Finally today i bought a new Sony PS3 Super Slim 12GB and was searching for some help of jail breaking it . Currently the Firmware is 4.76 . Please if anyone can help me with this will be a great help..... I downloaded REBUG_4.76.1_LITE_PS3UPDAT_b5c5be2e29beab04d575d7efa311c16b.PUB file so will this work or not?
    Whether it has multiman pre installed ?
    Thank you Guys in advance...
     

Share This Page