PS3 Hacking the PS3

Discussion in 'General PS3 Discussion' started by STLcardsWS, Sep 24, 2016.

  1. 7,610
    6,486
    747
    STLcardsWS

    STLcardsWS Administrator

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    7,610
    Likes Received:
    6,486
    Trophy Points:
    747
    Hacking the PlayStation 3
    Highest Exploited Firmware: 3.41, 3.55, 4.82
    PSN Access: Yes w/ Spoofer CFW only HAN = No Access
    PS3&PS3slim.png
     
    Last edited: Oct 28, 2018
    benfrost94, jolek, Otto and 7 others like this.
  2. 19
    1
    7
    Paulkuria

    Paulkuria Forum Noob

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Hellow.. After installing rebug to my ps3.. Will i just insert a burned disc and play or i will do anything else?
     
  3. 9,393
    3,486
    472
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    9,393
    Likes Received:
    3,486
    Trophy Points:
    472
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    u trying a ps3 or ps2/ps1 game? it was the case that u had to use swap disc on version 3.8 if not on cfw. I can't recall the swap disc name - sorry. :(
     
    Yugonibblit likes this.
  4. 9,393
    3,486
    472
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    9,393
    Likes Received:
    3,486
    Trophy Points:
    472
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    I just thought of it. I think it's called swap magic. it should still work on the latest firmware afaik.
     
    Yugonibblit likes this.
  5. 4,221
    3,784
    372
    DeViL303

    DeViL303 Developer PSX-Place Supporter

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    4,221
    Likes Received:
    3,784
    Trophy Points:
    372
    Gender:
    Male
    Location:
    Ireland
    Home Page:
    Do you mean PS3 games, you could burn your Backups to disc but most people make backups onto a hard drive and play them like that. You can use any of the backup manager apps to copy games to internal (Multiman , IrisMAN etc), normally this is done by pressing triangle on the game, then selecting copy, then selecting the destination, the destination can be internal HDD or an external USB Device.
     
    Yugonibblit likes this.
  6. 19
    1
    7
    Paulkuria

    Paulkuria Forum Noob

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    THANK YOU GUYS.. But still disc copies will play still?
     
  7. 33
    5
    12
    dquestagod

    dquestagod Forum Noob

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    need a little help here I did a e3 flasher dump that had errors and forced patched it like read in tut from another website. tried to ribbon cables brand new same dump even shaved the sides same error. it lets me cop from nor and write to nor. But I have blank screen after boot. I know the only way I can restore it is with good back up and if I solder up e3 linker can anyone help me. I have cech2501a lowest firmware is 3.40 or can I email some one my dump to see if they can fix it or match it to work
     
    Last edited: Jan 7, 2017
  8. 33
    5
    12
    dquestagod

    dquestagod Forum Noob

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    can any one help please
     
  9. 6,927
    4,796
    697
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    4,796
    Trophy Points:
    697
    Home Page:
    If you made bad dump, and then wrote it to PS3.. Then now when your read it, is not gonna magically fix itself. EVERY SINGLE downgrading guide is saying to NOT WRITE DUMP THAT HAVE ANY ERROR. You have probably killed your PS3.

    What exactly "errored" in that backup? Which tools you used to validate it?
     
    psykosis and Yugonibblit like this.
  10. 33
    5
    12
    dquestagod

    dquestagod Forum Noob

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    I got my other cech 2001a up with another dump I dont see why this would not work with a donor that is good. but i can email you my dump inbox me your email
     
  11. 33
    5
    12
    dquestagod

    dquestagod Forum Noob

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    this what happened
     

    Attached Files:

  12. 33
    5
    12
    dquestagod

    dquestagod Forum Noob

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    I need donor to repair it
     
  13. 2,091
    1,495
    272
    Joonie

    Joonie Developer

    Joined:
    Oct 15, 2014
    Messages:
    2,091
    Likes Received:
    1,495
    Trophy Points:
    272
    Location:
    Southwest US
    Your bootldr is damaged, meaning unique per console area is corrupted,

    Donor ps3 dumps can't fix this since per console area is per console


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Yugonibblit and STLcardsWS like this.
  14. 33
    5
    12
    dquestagod

    dquestagod Forum Noob

    Joined:
    Feb 28, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Location:
    USA
    so im screwed
     
    Md Hesam likes this.
  15. 2,091
    1,495
    272
    Joonie

    Joonie Developer

    Joined:
    Oct 15, 2014
    Messages:
    2,091
    Likes Received:
    1,495
    Trophy Points:
    272
    Location:
    Southwest US
    Unfortunately you're, for xbox360 we can build our own custom nand with cpu key, but it's impossible to do it on PS3 so far


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Yugonibblit and bguerville like this.
  16. 7,414
    6,050
    622
    bguerville

    bguerville Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    7,414
    Likes Received:
    6,050
    Trophy Points:
    622
    Location:
    Earth
    Why did you flash a dump with errors in it without asking for advice first?
    Next time, ask @baileyscream or @playerkp420 before taking such drastic steps...
     
    Md Hesam and Yugonibblit like this.
  17. 249
    187
    72
    playerkp420

    playerkp420 Moderator Developer

    Joined:
    Feb 24, 2015
    Messages:
    249
    Likes Received:
    187
    Trophy Points:
    72
    Did u make a dump right after the first time flashing the bad dump?

    If u did, and have that dump (it will look even worse then the one u flashed), it is possible to fix it. By Frankenstein a dump together after retrieving bootldr from that dump.

    I have done it many times. But it is only possible if the clip was seated correctly and a new dump was made, before flashing anything.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
     
  18. 7,414
    6,050
    622
    bguerville

    bguerville Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    7,414
    Likes Received:
    6,050
    Trophy Points:
    622
    Location:
    Earth
    Thanks for taking over KP. Your area of expertise...
     
    Yugonibblit likes this.
  19. 7,414
    6,050
    622
    bguerville

    bguerville Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    7,414
    Likes Received:
    6,050
    Trophy Points:
    622
    Location:
    Earth
    Yes
    But it's much better all round & easier to use an iso on internal or external hdd. Better performance too because discs are noisy & slow.
     
    Yugonibblit and UniqueUserName like this.
  20. 1
    0
    5
    VishalGujrathi

    VishalGujrathi Forum Noob

    Joined:
    Jan 14, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Finally today i bought a new Sony PS3 Super Slim 12GB and was searching for some help of jail breaking it . Currently the Firmware is 4.76 . Please if anyone can help me with this will be a great help..... I downloaded REBUG_4.76.1_LITE_PS3UPDAT_b5c5be2e29beab04d575d7efa311c16b.PUB file so will this work or not?
    Whether it has multiman pre installed ?
    Thank you Guys in advance...
     

Share This Page