Metal Gear Solid HD Collection Black Screen Issue

Discussion in 'General PS3 Discussion' started by Solid924, Dec 7, 2017 at 12:32 PM.

  1. 3
    0
    1
    Solid924

    Solid924 New Member

    Joined:
    Thursday
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hello,

    I have a problem with my MGS: HD Collection Backup.

    I'm running on the newest 4.82 REBUG CFW.

    I got the US Version of MGS: HD COLLECTION and the game itself boots fine.
    Then when you have to choose one of the three games, Peace Walker will boot but MGS2 and MGS3 will stuck at a black screen and won't boot. Any ideas why? The game is on my internal HDD and not an ISO, but as a game folder.

    I tried already different things like using the BD Mirror, internal and direct boot option in the newest Multiman Version and Iris Manager Version. With webman there is the same problem.

    The problem occurs on v1.0, v.1.01 and v.1.03.
    When I installed patch 1.01 I also downloaded a NASMGS fix but it neither worked.

    Are there any suggestions how I can make MGS2 and MGS3 work?
    One thing I haven't tried yet is to convert the game folder into an ISO via Multiman...

    Thank you very much in advance!
     
  2. 3,141
    1,305
    123
    bitsbubba

    bitsbubba Super Moderator / Developer Super Moderator Developer

    Joined:
    Sep 27, 2014
    Messages:
    3,141
    Likes Received:
    1,305
    Trophy Points:
    123
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Homicidal Super Moderator
    Location:
    Camp Crystal Lake, USA
    Home Page:
    use multiMAN or IRISMAN to turn it into an ISO you get much better compatibility with Cobra CFW using ISOs

    Edit: are you in Cobra Mode in the Rebug Toolbox
     
  3. 3
    0
    1
    Solid924

    Solid924 New Member

    Joined:
    Thursday
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    It works now. Thank you!! It can be so simple :)
     
  4. 3
    0
    1
    Solid924

    Solid924 New Member

    Joined:
    Thursday
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Now I got a problem with Ni No Kuni (Duplex Release)

    If I start to boot the Game in XMB (After loading it up in Multiman or Webman) I get a black screen and after 10 seconds it sends me back to the XMB...
    Problem occurs with an ISO and as a folder Game. Any ideas?
     
  5. 234
    40
    38
    umart666

    umart666 Member

    Joined:
    Nov 21, 2017
    Messages:
    234
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    38
    Gender:
    Male
    bad rip.
     
    bitsbubba likes this.

Share This Page