007: Goldeneye ISO Black Screen

Discussion in 'Help & Support' started by BonelessTullio, Jun 18, 2019.

  1. 7
    0
    5
    BonelessTullio

    BonelessTullio Forum Noob

    Joined:
    Jun 18, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    As the title suggests, my backup of 007:Goldeneye loaded in ISO format on 4.82.2 REX resets video signal 2 times and gives a Black Screen.
    I can't use MM Game Settings, probably because It already applies BD Mirror from internal.
    What can you suggest me to try and edit other than these settings? I would like to keep anyway my game in a single file.
     
  2. 2,216
    1,024
    272
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    2,216
    Likes Received:
    1,024
    Trophy Points:
    272
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    This game never gave me any issue's in REBUG REX 4.82.2, I didn't even have it in ISO format. Just in JB Folder format so its possible there is something wrong with the ISO itself.

    Try ripping the disc again to ISO format and see if it still persists....
     
    jcorrea likes this.
  3. 7
    0
    5
    BonelessTullio

    BonelessTullio Forum Noob

    Joined:
    Jun 18, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    EU ISO still gives black screen.
    I assume it's just a problem with the iso format and try to copy it as a JB folder
     
  4. 2,216
    1,024
    272
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    2,216
    Likes Received:
    1,024
    Trophy Points:
    272
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    Also I should of pointed out before that using MultiMAN to make ISO format games can have compatability issue's as it use's genps3iso.

    IRISMAM use's makeps3iso which has much better compatability, and so does PS3 ISO Tools on PC. So if the problem keeps persisting with MultiMAN and the ISO format try using one of the other's I mentioned to make the ISO of the game.
     
  5. 7
    0
    5
    BonelessTullio

    BonelessTullio Forum Noob

    Joined:
    Jun 18, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Problem persiste with JB folder, i even tried fixed eboot but It didnt work, instead It Just froze without PS menu.
    Tried even to disable cobra and use BD-ROM and It didnt work.
    I've Always packed my ISO with makeps3iso from PS3 ISO Tools, and it's not working.
     
  6. 2,216
    1,024
    272
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    2,216
    Likes Received:
    1,024
    Trophy Points:
    272
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    With the jB folder format did you try patching the game to 4.20 with PSN Patch or something that does the same thing?

    Am a bit stumped... I didn't have any isssues with this game when I had it and backed it up. Unfortunatly I cannot test things to help out a bit more as I don't have this game anymore.
     
  7. 7
    0
    5
    BonelessTullio

    BonelessTullio Forum Noob

    Joined:
    Jun 18, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    I will try later.
    Hey thanks for all the support you're giving to me anyway
     
  8. 7
    0
    5
    BonelessTullio

    BonelessTullio Forum Noob

    Joined:
    Jun 18, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Nope, didn't work. But i don't think i patched It, since he havent found It in the games folder (even with Deep Scan)
    Any other app that could help me patch It?
     
  9. 2,216
    1,024
    272
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    2,216
    Likes Received:
    1,024
    Trophy Points:
    272
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    Yeah it can be hit and m miss sometimes with JB folder format games with PSN Patch, sometimes I have to run it a few times to get it to patch the game. ISO works best from what I have read, but I don't really use ISO games. All mine are folder format and patched with PSN Patch.

    ManaGunZ can defo do this as well as IRISMAN I beleive.

    EDIT: I only use ISO's now if I want to run them off an external NTFS HDD .
     
  10. 162
    64
    32
    SteveGW

    SteveGW Member

    Joined:
    May 31, 2019
    Messages:
    162
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    32
    Gender:
    Male
    Location:
    Norn Iron
    I ripped the EU version tonight with multiman and it works perfectly via ISO format on PS3HEN..
    Your ISO maybe corrupted..
     
  11. 1,078
    304
    172
    umart666

    umart666 Senior Member

    Joined:
    Nov 21, 2017
    Messages:
    1,078
    Likes Received:
    304
    Trophy Points:
    172
    Gender:
    Male
    i'd first check the disc.
     
  12. 7
    0
    5
    BonelessTullio

    BonelessTullio Forum Noob

    Joined:
    Jun 18, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    The disk Is working, i'm doing backups because bluray drive is pretty much dead (old fat used PS3)
    I will install irisman as a backup for webman and mm, and for patching these games. In the meantime i'll *acquire a Digital Copy* since they never gave me any problems.
    Some games just don't start on my system.
     
    Last edited: Jun 18, 2019
  13. 1,078
    304
    172
    umart666

    umart666 Senior Member

    Joined:
    Nov 21, 2017
    Messages:
    1,078
    Likes Received:
    304
    Trophy Points:
    172
    Gender:
    Male
    piracy is forbidden on this forum.you have noBD cfw?regular cfw on system with broken BD would give that symptoms but in all games and apps...
     
  14. 162
    64
    32
    SteveGW

    SteveGW Member

    Joined:
    May 31, 2019
    Messages:
    162
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    32
    Gender:
    Male
    Location:
    Norn Iron
    this crossed my mind too. :confused:
     
  15. 7
    0
    5
    BonelessTullio

    BonelessTullio Forum Noob

    Joined:
    Jun 18, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Since legal details of my backup usage were concerning you, i've edited the comment.
    I am not on a noBD CFW but since i don't need it i'll probably install it sooner or later.
     
  16. 1,078
    304
    172
    umart666

    umart666 Senior Member

    Joined:
    Nov 21, 2017
    Messages:
    1,078
    Likes Received:
    304
    Trophy Points:
    172
    Gender:
    Male
    it doesn't concern me,it's the forums policy not mine.i've said that to spare you the problems.that's really interesting that you've managed to get homebrew working on regular cfw with broken BD,so maybe your BD is not beyound repair,i've never even heard that or similar case...
     
  17. 4,597
    4,124
    372
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    4,597
    Likes Received:
    4,124
    Trophy Points:
    372
    Location:
    Babylon 20xxE series
    @BonelessTullio you should avoid tampering with the game files (specially executable file formats), this means, no fixes, no resignings and nothing
    The biggest probability of success when trying to boot a game backup in PS3 is if you keep the original files
    Also, as mentioned above, there are some games that only works in ISO format... and some games doesnt works if you make the ISO with genps3iso

    What you should do is to verify the game files by using the IRD of the disc, this is going to show you if your files are good
    Is either one of those:
    GoldenEye 007™: Reloaded - EURO BD release - http://jonnysp.bplaced.net/info.php?file=ird/BLES01292-F40F699AA57705542478F60C1BDAD3E3.ird
    GoldenEye 007™: Reloaded - USA BD release - http://jonnysp.bplaced.net/info.php?file=ird/BLUS30755-5A395287CC0A95E80E00E60583204BA8.ird

    Incase the IRD check is passed successfully (in other words, the game files are fine)... you just need to create an ISO (makeps3iso recommended) and thats all... end of the story

    Is going to work, we know it because @SteveGW reported success :)
    He made the ISO with multiman... this means you can make the ISO of this game with genps3iso or makeps3iso (or with multiman or irisman)... in this case doesnt matters, all versions of all ISO tools should work with this game
     

Share This Page