Can I use the wifi/bluetooth modules of a fat on a slim?

Discussion in 'Hardware Mods' started by chicane, Aug 16, 2019.

  1. 11
    1
    7
    chicane

    chicane Forum Noob

    Joined:
    Aug 12, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Hi, I have a PS3 slim 3004B with the wifi/bluetooth module not working, and I can't update (error 8002F1F9).
    The chip is soldered to the mainboard, and I don't want to replace it.

    I also have a ps3 fat working very well: in this one, the chips are with the antennas.

    May i use momentarily the antennas of the fat on my broken slim like in this video, or it is just a fake?


    I don't want to damage the antennas of the fat. I only need to update the slim at hfw 4.84.
    Thanks in advance
     
  2. 1,332
    893
    222
    nCadeRegal

    nCadeRegal Moderator

    Joined:
    Jul 1, 2015
    Messages:
    1,332
    Likes Received:
    893
    Trophy Points:
    222
    Gender:
    Male
    Dunno man. All you can do is try it. Dude in vid doesn't seem to be the most tech savvy. I would ask the hardware wiz here @sandungas
     
    sandungas and chicane like this.
  3. 11
    1
    7
    chicane

    chicane Forum Noob

    Joined:
    Aug 12, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Thanks for the answer, i'm afraid to burn the working antennas of the fat...
    how to contact sandungas? I get error when i click on his name.
    Maybe someone has already tried this... I'll wait and hope for some report
     
  4. 1,123
    733
    172
    Coldheart2236

    Coldheart2236 Moderator

    Joined:
    Oct 13, 2018
    Messages:
    1,123
    Likes Received:
    733
    Trophy Points:
    172
    Gender:
    Male
    We can attempt to summon him... @sandungas
     
    chicane likes this.
  5. 1,534
    1,639
    297
    pink1

    pink1 Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    1,534
    Likes Received:
    1,639
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    I took the WiFi antenna from an old laptop and used it on my slim and it picked up better than the original one. If you’re module is bad just using different antennas won’t help the problem.
     
    chicane and sandungas like this.
  6. 230
    79
    57
    Luisile

    Luisile Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    230
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    57
    Gender:
    Male
    You can use the antenas but when is the chip dead i Will not help you. The antenas are only wires so tell me how could help you when you change the antenas. only repair is to change the chip.The antenas wont help. How in the **** has you trough it? Please help me.
    And no you can not use the wifi module from fat in slim.
     
    chicane likes this.
  7. 1,534
    1,639
    297
    pink1

    pink1 Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    1,534
    Likes Received:
    1,639
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Now to be fair this isn’t something that I’ve seen ask before and I’m sure for people that don’t mess with things like this much could get confused when the guy in the video makes it sound like he is doing more than swapping the antenna.
     
    chicane likes this.
  8. 230
    79
    57
    Luisile

    Luisile Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    230
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    57
    Gender:
    Male
    Yes he can use antenas from fat on slim thats ok.but he gets a error code whats means he has dead wifi/bt and he thanks that he Will repair it just by swapping antenas.Thats odd.
     
    chicane likes this.
  9. 1,534
    1,639
    297
    pink1

    pink1 Moderator Developer

    Joined:
    Feb 25, 2015
    Messages:
    1,534
    Likes Received:
    1,639
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    I get what you’re saying but with the info he had gotten from the video made it sound like the antenna was the the WiFi module.
    Us knowing that the antenna isn’t the module it does seem kinda silly thinking it would fix it but I can see why he was asking.
     
    chicane likes this.
  10. 230
    79
    57
    Luisile

    Luisile Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    230
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    57
    Gender:
    Male
    Correct.
     
    chicane likes this.
  11. 5,373
    4,904
    472
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    5,373
    Likes Received:
    4,904
    Trophy Points:
    472
    Location:
    Babylon 20xxE series
    Right, the antennas doesnt have much importance, actually you can disconnect them and use the PS3 normally without the antennas

    And as @pink1 said you can replace the PS3 antennas because that connectors are standard, you can find antennas like that in laptops, routers, etc...
    Actually, a lot of the old "dumb phones" (nokia, motorola, etc...) had that connectors at back to connect an optional antenna :D

    So... is needed to replace the wifi/bt module @chicane
    As a (free) ghetto atempt to fix it you can try to remove the metal shield covering the wifi/bt module (is soldered in the corners) to try to see if there is something burned inside it
    The point is you can open it and use a multimeter to try luck... maybe is just a burned resistor or something easy to replace... but i can tell you the components inside the wifi/bt module are tiny... most probably you are not going to find the problem, but worth a try
     
    chicane likes this.
  12. 11
    1
    7
    chicane

    chicane Forum Noob

    Joined:
    Aug 12, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Thanks sandungas, and thanks all guys.
    Sadly i dont have the skills for use the multimeter or reball the chip. And this is too expensive to make it repair by a pro.
    I'll leave this ps3 on a shelf with the hope, one day, of something like an hfw nobt or other possible solutions
    Cheers, and thanks again
     
  13. 194
    248
    97
    NewFile

    NewFile Developer

    Joined:
    Oct 11, 2017
    Messages:
    194
    Likes Received:
    248
    Trophy Points:
    97
    Gender:
    Male
    What is your current PS3 Firmware?
     
  14. 230
    79
    57
    Luisile

    Luisile Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    230
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    57
    Gender:
    Male
    4.84
     
  15. 11
    1
    7
    chicane

    chicane Forum Noob

    Joined:
    Aug 12, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    PS3 was on ofw 4.82, when i updated to ofw 4.84 it stopped installing at 60% (more or less) for error 8002F1F9
    Same for hfw 4.84.
    I can't come back to ofw 4.82
    If i change the hard disk, it asks for firmware and it stops again for the same error
    It can only load in loop the istallation
     
  16. 5,373
    4,904
    472
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    5,373
    Likes Received:
    4,904
    Trophy Points:
    472
    Location:
    Babylon 20xxE series
    You can try to insist in installing 4.84
    Sometimes the wifi/bt modules becomes unestables, only works for some minutes or works randomnly
    So "justincase" the module starts working while the firmware is being installed (if you are very lucky) then the firmware installation will complete successfully

    Is the kind of desperate attempt to try to fix it, the probability of success is minimal, but well... maybe works
    So get some patience and try to install the firmware 100 times if needed (30 today, another 30 other day, etc...)
     
    chicane, Coldheart2236 and DeViL303 like this.
  17. 6,652
    7,761
    797
    DeViL303

    DeViL303 Developer PSX-Place Supporter

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    6,652
    Likes Received:
    7,761
    Trophy Points:
    797
    Occupation:
    Part-Time XMB Modder
    Location:
    Ireland
    I guess as there is nothing else you can do and its a brick, you could try some random stuff like heating the wifi/blutooth chip/area up a bit with a heat gun, or even cooling it right down with something really cold from the freezer, its unlikely to work but possible that a different temp might help it work due to expanding contracting/better connection maybe, I dont know, If it was me I would even try putting some pressure on the chip while its updating.
     
    chicane and sandungas like this.
  18. 230
    79
    57
    Luisile

    Luisile Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    230
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    57
    Gender:
    Male
    You must understand one more thing HFW its just OFW with change only ONE "library" to alow exploit the Ps3 nothing more so its not a magical thing to repair your Ps3.

    As devil303 has stated try the thing he mentioned. You can not love nothing at this point.
     
    chicane likes this.
  19. 11
    1
    7
    chicane

    chicane Forum Noob

    Joined:
    Aug 12, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Thanks all, i'll keep trying with desperate attemps.
    Cooling down and heatting up looks a good try.
    I'll advice here if something works
     
    DeViL303 likes this.
  20. 230
    79
    57
    Luisile

    Luisile Member

    Joined:
    Feb 21, 2019
    Messages:
    230
    Likes Received:
    79
    Trophy Points:
    57
    Gender:
    Male
     

Share This Page