PS3 Compatibility List - PS2 on PS3

Discussion in 'Compatibility List' started by STLcardsWS, Feb 17, 2015.

  1. 6
    0
    5
    Blunern

    Blunern Forum Noob

    Joined:
    Apr 27, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Thank you very much, only one thing more because I don´t want to fill the thread, I want to know if the following games have config files or if is possible fix them in the future:

    Dragon Quest V (English patched)
    Dragon Quest VIII
    Ibara
    Melty Blood: Actress Again and Act Cadenza
     
    Last edited: Apr 28, 2019
  2. 7,284
    5,320
    847
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,284
    Likes Received:
    5,320
    Trophy Points:
    847
    Home Page:
    Problem is that author added translation using ULTRAISO then created xdelta. This should be fixable by repacking game using imgburn with correct settings.
    Occasional Stuttering. No config.
    Characters stuck in cutscene near the end of game makes game can't proceed. If anyone have save near that place, there is really high chance i can fix it, and create config.
    Very slow framerate most of the time while in-game, no fix for now.
    All games on Ecole engine are unplayable for now.
     
    sandungas likes this.
  3. 916
    519
    172
    Naked_Snake1995

    Naked_Snake1995 Senior Member

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    916
    Likes Received:
    519
    Trophy Points:
    172
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Graphic Designer
    @kozarovv, i wanted to ask you a long time,but never got to bother, Gran Turismo 4,its there a config for the random freezes,or people never bothered to take a look?

    Since my 60Gb it needs repair, i am on the urge to play it on the HDTV, because PS2 Component cables looks a bit yuck :D
     
  4. 14
    7
    32
    Shae23

    Shae23 Member

    Joined:
    Feb 19, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    32
    Not to be a dick because I have asked before, but Final Fantasy XII has this weird sound glitch when you select anything, sounds like an extended confirmation or double sound press, it's not game breaking in that it doesn't stop progression, it's fame breaking in terms of it's annoyance, I know the aim is to get games that have major game breaking issues to work, but FF XII is a total classic and would be nice if it could be fixed, so just asking again in case someone has the time to look into it.
     
  5. 39
    16
    57
    mrjaredbeta

    mrjaredbeta Member

    Joined:
    Nov 3, 2017
    Messages:
    39
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    57
    Gender:
    Male
    Phase Paradox (SCPS-15005) works but has some framerate issues/jittery screens. L2H and Force Flip seem to fix the sudden pauses. Is there any speedhack related configurations to help the moments with bad framerate? Overall, it works fine, just some scenes have bad jitter and the audio gets out of sync.
     
  6. 7
    3
    7
    swat101

    swat101 Forum Noob

    Joined:
    May 3, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Is there a working config for Grand Theft Auto - San Andreas SLES_525.41. It gets stuck at Sweet & Kendl cutscene.
     
    Last edited: May 11, 2019
  7. 7,284
    5,320
    847
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,284
    Likes Received:
    5,320
    Trophy Points:
    847
    Home Page:
    Config from ManaGunZ should work fine.
     
  8. 7
    3
    7
    swat101

    swat101 Forum Noob

    Joined:
    May 3, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Which option do I choose? I don't want to Mount the game because it will messup PS2EMU files as Its not supported yet on HEN.

    20190511_233252.jpg
     
  9. 7,284
    5,320
    847
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,284
    Likes Received:
    5,320
    Trophy Points:
    847
    Home Page:
    What ps2 classic gui version you are using? 2.2.2 or higher will auto select config for you.
     
  10. 7
    3
    7
    swat101

    swat101 Forum Noob

    Joined:
    May 3, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    my PS3 is 3K model. I used version 2.2.3 and tested two configs in GX and SOFT still the problem persists, currently trying two more configs in the ORIGINAL\SOFT and ORIGINAL\GX directory I don't know if they're the same configs. I'll test and post the results.
     
  11. 7,284
    5,320
    847
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,284
    Likes Received:
    5,320
    Trophy Points:
    847
    Home Page:
    Original configs not work on HAN/HEN. Can you open your ISO in winrar, then open system.cnf file in text editor, and paste here content.
     
  12. 7
    3
    7
    swat101

    swat101 Forum Noob

    Joined:
    May 3, 2019
    Messages:
    7
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Just tried it with ORIGINAL\SOFT config no dice very laggy, anyway here is system.cnf:

    BOOT2 = cdrom0:\SLES_525.41;1
    VER = 1.03
    VMODE = PAL
     
  13. 7,284
    5,320
    847
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,284
    Likes Received:
    5,320
    Trophy Points:
    847
    Home Page:
    Ok, i will try to create config for it tomorrow. Is little bit late here now.
     
    swat101 likes this.
  14. 3
    0
    5
    caiot5

    caiot5 Forum Noob

    Joined:
    May 15, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Sorry to resuscitate such an old subject but if I understood correctly, looks like I can already play Tales of the Abyss on ps2_netemu (PS3 Slim), am I right?
    I'm sorry for this silly question, but how do I begin? How can I use that code on my ps2_netemu?
    Is it something like just CFW my ps3 (it's HAN for now) and use FTP to transfer ps2_netemu to my computer then use a HEX editor to set that code on the emulator, then upload it back to my ps3 and that's it ?
    Is it compatible with 4.84 firmware?
     
  15. 57
    4
    37
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    37
    Sega Rally 2006 works but there's some screen tearing on the top of the screen.

    However it came with a bonus disc Sega Rally Championship 1995 and it's really glitchy.

    These are Japan only.
     
  16. 57
    4
    37
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    37
    Can PaRappa The Rapper 2 (USA) be fixed? I tried both configs with ManaGunz (The compatibility says it works with a cfg) but the opening cutscene it just freezes and you can hear audio for awhile but then nothing. I tried GX and Soft.
     
  17. 916
    519
    172
    Naked_Snake1995

    Naked_Snake1995 Senior Member

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    916
    Likes Received:
    519
    Trophy Points:
    172
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Graphic Designer
    What model do you own,judging by the GX config,i assume you have a CECHC/E model?
     
  18. 57
    4
    37
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    37
    It's a PS3 Slim. I didn't know you needed a certain model for the configs but I tried them both and neither worked.
     
  19. 916
    519
    172
    Naked_Snake1995

    Naked_Snake1995 Senior Member

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    916
    Likes Received:
    519
    Trophy Points:
    172
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Graphic Designer
    GX Configs won't work because your model doesn't have any Physical PlayStation2 Hardware inside,you need to use the NET_EMU Configs for compatibility improvements.

    PS2SoftEmu.self = CECHA/CECHB Only (100% PS2 Hardware)

    PS2GXEmu.self = CECHC/CECHE Only (50% PS2 Hardware)

    PS2NetEmu.self = All PS3 Models (Software Emulation)

    Use the respective Configs for they're respective models, backwards compatible models also accept NetEmu Configs when PS2 Classics Emulation its forced through Rebug Toolbox.





    Sent from my G8341 using Tapatalk
     
  20. 646
    182
    72
    umart666

    umart666 Member

    Joined:
    Nov 21, 2017
    Messages:
    646
    Likes Received:
    182
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    but don't use netemu on BC and semi BC consoles,trust me,softemu and gx emu work much,much better.
     

Share This Page