PS3 Compatibility List - PS2 on PS3

Discussion in 'Compatibility List' started by STLcardsWS, Feb 17, 2015.

  1. 933
    590
    122
    Coldheart2236

    Coldheart2236 Moderator

    Joined:
    Oct 13, 2018
    Messages:
    933
    Likes Received:
    590
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    It might have been @Cypher_CG89 who asked about Ace Combat?
     
  2. 4,996
    4,423
    372
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    4,996
    Likes Received:
    4,423
    Trophy Points:
    372
    Location:
    Babylon 20xxE series
    You are in a mipmap strike combo @kozarovv :D
    I been thinking in other games with texture problems and i reminded... the "destroy all humans" ?

    In the compatibility list in wiki it says there are flickering textures, if i remember right someone said also that eventually you can see the enemyes behind buildings
    Dunno, but maybe that trick to disable mipmaps could work in them
     
    kozarovv likes this.
  3. 2,518
    1,175
    297
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    2,518
    Likes Received:
    1,175
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    Yeah I did have issues with the game, mainly ManaGunZ corrupted the ISO of Ace Combat: The Belkan War with the widesceen patch.

    The current configs works for in game issues such as game crashing, invincilble ships etc. But the issues of it not rendering the graphics is a pain in the ass, its mainly the environment grpahics when you fly at high altitude they simple do not render correctly and the fact that at some points you can literaly fly throught the deck when really you should crash and burn.

    I never bothered to look to see if I could get them to reneder correctly. Even though it should be simple rendering for the evironment as all the detail in this game is in the planes which for a PS2 game is pretty good.

    Maybe this simple rendering is why it has the issue as from what I can tell the terrain is more or less just a texture over a flat mesh most of the time, even any building are basic textures with not much detail.

    Also the Ace Combat Series is my my favourite "aviation combat" simulator, I have every game from the original "Air Combat" on PS1. Its simply is the best when it come's to this as its made in conjunction with BAE and Japanese aviation companies so the planes handle pretty realistic.... Was well p!ssed when the Ace Combat Infinity Servers shut down...... and now I have to pay for Ace Combat 7 on PS4 just to play Infinities single player campaign, not bothered about the online MP....... thats what I call BS, they should of released it as a seperate game for PS3...
     
    Last edited: Jul 8, 2019
  4. 190
    105
    72
    chicco33

    chicco33 Member

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    190
    Likes Received:
    105
    Trophy Points:
    72
    Is there a solution to fix Tales of Legendia texture glitch?
     
  5. 7,500
    5,557
    872
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,500
    Likes Received:
    5,557
    Trophy Points:
    872
    Home Page:
    Yeah :) I'm even still messing with Yakuza, and still totally not understand why it is happening :D
    That can be fixed.
    That probably not.
    I messed with this, i even found problematic rountime on VU. But all i was able to do, was produce glitch differently. Like i'm sure where is the issue, but don't understand why it occur at all. :/
     
    disyoko and chicco33 like this.
  6. 5
    1
    7
    kapodamy

    kapodamy Forum Noob

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Someone can tell me the state or the CONFIG of Metal Slug 3D SLPS-25650?
    Works but video output is gone in the result screen before the rank score animation, also changing the language non-JP crash too after menu items animations.
     
  7. 1
    0
    5
    M3a4

    M3a4 Forum Noob

    Joined:
    Jul 3, 2019
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Any one know how fix the missing texture in taz wanted [SLES-50649] ?
     
  8. 7,500
    5,557
    872
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,500
    Likes Received:
    5,557
    Trophy Points:
    872
    Home Page:
    Project: Snowblind (SLUS_210.37) Require clean ISO dump with MD5: 5A434DB3881F008CFC871864BD41842B
    Trick game to not produce mipmaps. Fix graphical issues. Game use different elfs for different modes, just for fun patched also lan multiplayer, and online elf but we can't really use them. Similar game engine like Whiplash. Ready CONFIG attached.


    Code:
    3D 00 00 00 39 05 00 00 0B 00 00 00 03 00 00 00
    69 02 00 00 78 00 00 00 04 00 00 00 10 00 00 07
    45 00 00 07 00 0C 0D 00 78 05 00 00 04 00 00 00
    10 00 00 07 45 00 00 07 BB 15 0D 00 F8 05 00 00
    04 00 00 00 10 00 00 07 45 00 00 07 00 00 00 00
    ----------

    Nope, for now there is no fix for it.

    Not exist, afaik :(
     

    Attached Files:

    Algol and sandungas like this.
  9. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    Any way to make cfg for Parappa the Rapper 2 to work for non-bc PS3s?
     
    disyoko likes this.
  10. 7,500
    5,557
    872
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,500
    Likes Received:
    5,557
    Trophy Points:
    872
    Home Page:
    What is exactly the issue? Region, issue, and memory card file if required. That what i need :P
     
  11. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    USA, I have tried PAL believe it does the same thing been awhile though for PAL but I know it didn't work either. No memory card needed because it's in the beginning of the game the first cutscene it just lags out where you can no longer see what's happening but can hear audio. You can't skip it or continue at all. I tried both cfgs I guess they're for backwards compatible PS3s is what someone in this thread told me I don't know but all I know is they don't work I loaded them with ManaGunz it doesn't change anything. I have a non-b/c PS3 Slim with CFW.
     
  12. 7,500
    5,557
    872
    kozarovv

    kozarovv Super Moderator

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    7,500
    Likes Received:
    5,557
    Trophy Points:
    872
    Home Page:
    Just tested EU version, and it plays fine, at least first level.
     
  13. 6
    4
    7
    Anon Cypher

    Anon Cypher Forum Noob

    Joined:
    Jul 16, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    7
    Currently testing out the Harry Potter PS2 games on CFW PS3. Here's what I've got so far:

    - Chamber of Secrets has some graphical glitches and several textures will start to flicker. There are some minimal frame-drops here and there, but the game can softlock whenever you try to enter or exit a room. This can be fixed if you hold L2 while pressing X to open doors/gates, but it rarely works, so save often or when possible.

    - The Philosopher's/ Sorcerer's Stone works flawlessly with minimal frame-drops.

    - Quidditch Tournament is playable, however there are several texture flickerings and graphical glitches.

    - The Prisoner of Azkaban is similar to Quidditch Tournament, albeit with some frame-drops.

    - The Goblet of Fire is similar to those above.

    - The Order of the Phoenix locks at the first FMV Sequence.

    The Halfblood Prince has the same case as The Order of the Phoenix.

    Tested with ManaGunz 1.35 ***
     
    Last edited: Jul 16, 2019
    disyoko and kozarovv like this.
  14. 6
    4
    7
    Anon Cypher

    Anon Cypher Forum Noob

    Joined:
    Jul 16, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    7
    Disney's Haunted Mansion is Playable with no issues whatsoever.

    The Polar Express is Playable with no issues as well.

    Tested via ManaGunz 1.35
     
    Algol and kozarovv like this.
  15. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    You're right, I think maybe I didn't ever load a cfg for the EU version and that's why it didn't work. TYVM.

    Do you think any of the following can ever be fixed? No hurry I know you've got many other games you're trying to fix and your own life.

    Street Fighter EX 3 USA (random freezes)
    Galerians Ash USA (plays ok, but cutscenes are missing. You also can't save because it involves a cutscene.}
    Sega Rally 1995 Jap (it's a bonus disc that came with Sega Rally 2006. Graphical errors.}
    Alpine Racer 3 Jap (huge black graphical errors)
    Valkyrie Profile 2 Silmeria USA (You created a cfg for EU I was hoping for USA if at all possible?)
    Urban Reign USA (The compatibility list says EU version freezes. I have the USA version disc somewhere I will try it)
    State of Emergency 2 USA (freezes after you select memory card)

    Urban Reign USA seems to work.

    Sorry to bother you with this but these are the last games I have to keep my PS2 for (along with also Tales of Legendia, but someone else already asked about that one), of course I'd rather have them on PS3 so I can have all of my PS2 games on my PS3. Not sure if they can be fixed though.
     
    Last edited: Jul 16, 2019
  16. 6
    4
    7
    Anon Cypher

    Anon Cypher Forum Noob

    Joined:
    Jul 16, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    7
    MDK 2 runs on PS3 with no issues whatsoever.

    Tested with ManaGunz 1.35.
     
  17. 57
    5
    37
    TonyClifton

    TonyClifton Member

    Joined:
    Oct 30, 2018
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    37
    Budokai Tenkaichi 3 contrary to what says on the compatibility list has imo moderate to major issues, the framerate is really crappy at times even without doing much at all, I applied the widescreen fix and got no sound issues but FPS suck. Just to let anybody interested know.
     
  18. 225
    83
    32
    Major_Pothead92

    Major_Pothead92 Member

    Joined:
    Aug 7, 2018
    Messages:
    225
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    32
    Gender:
    Male
    I played through that one a while ago and I didn't have too many problems. The framerate was fine, couldn't really notice anything wrong with the game. I don't think I used the widescreen fix.
     
  19. 57
    5
    37
    TonyClifton

    TonyClifton Member

    Joined:
    Oct 30, 2018
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    37
    Maybe you got a PS3 with PS2 hardware in it? I have a super slim so it's only software emulation.
    One battle played more or less fine, in another I wasn't even doing anything but flying around and the framerate was easily around 15fps, it didn't even jump right away to the pause menu If I paused it (it was that bad).
     
  20. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    PaRappa The Rapper 2 (PAL) w/ cfg froze twice for me after the practice on the first stage. The music kept playing but the screen was froze. You could exit the game.
     

Share This Page