PS3 Final Burn NEO Plus

Discussion in 'Other Emulators' started by Crystal, Feb 6, 2020.

  1. 21
    49
    12
    Crystal

    Crystal Forum Noob

    Joined:
    Dec 25, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Final Burn NEO RL becomes multi core.... welcome to Final Burn NEO Plus RL!!!!
    Added core Mame 0.125 by Ole to use FB NEo Plus RL as frontend of Ole's Core, to add Midways games compatibility and, if you want it, to play some games with the secondary core to improve their playability.
    Mortal Combat I, II, 3, Ultimate Mortal Combat 3 and Rampage are started directly with Mame 0.125,
    regardless of their location on the file system.
    To play games using Mame 0.125 core, put those roms into a directory named MAME125 and set it in a Roms PATH of OPTIONS LIST. For example:
    ROMs PATH #1: /dev_hdd0/ROMS/fba
    ROMs PATH #2: /dev_hdd0/ROMS/MAME125
    etc etc
    Added DISPLAY CLONE GAMES Option;
    Added freeware unibios roms up to v3.3 for neo Geo games;
    Added freeware Alien Arena game (The original ROM images for Alien Arena (c) 1985 Duncan Brown have been made available for free, non-commercial use. Authorization from Duncan Brown);
    Added the return to the game list when you close a core;

    In the next episode: Upgrade to Retroarch 1.8.4 (or better) layer

    PKG: https://mega.nz/#!wVInia7J!_XjjZw7qtF1WbODnZS2UJhWnva7M8kfwZDIvZI_3zcA

    PS: Damn RPCS3..... t##########REMOVED########## ...link correct
     
    Last edited: Feb 7, 2020
    nickxab, DeViL303, cellzoid and 4 others like this.
  2. 637
    290
    97
    kadorna2

    kadorna2 Member

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    637
    Likes Received:
    290
    Trophy Points:
    97
    sweet, is there a list of the mame125 supported roms or the whole romset is compatible?

    EDIT: is there a way to add more paths to the romsets so we can include external HDDs? sadly not everyone has a big ass internal hdd :(
     
  3. 21
    49
    12
    Crystal

    Crystal Forum Noob

    Joined:
    Dec 25, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    When you choose one ROM PATH in the OPTIONS LIST, you can go back to root / and select /dev_usb000 .....

    Games with CHDs doesn't work.
    Games with zip file too large dosn't work...
    These are the limits of the Oles's Core.
     
    Last edited: Feb 7, 2020
  4. 3
    0
    5
    Sgate

    Sgate Forum Noob

    Joined:
    Feb 7, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi Crystal thanks for great work,
    Would it be possible to add an option to disable adult ROMs from the list ? Thanks
     
  5. 21
    49
    12
    Crystal

    Crystal Forum Noob

    Joined:
    Dec 25, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    It is not simple, certainly a list of roms is needed to consider "ADULT" a game. I take note of this request.
     
    Algol likes this.
  6. 3
    0
    5
    Sgate

    Sgate Forum Noob

    Joined:
    Feb 7, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Thanks again
     
  7. 176
    166
    72
    JediKnight007

    JediKnight007 Member

    Joined:
    Dec 23, 2014
    Messages:
    176
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    Very nice, @Crystal, here are some issues I've noticed (maybe you are aware of these)...

    - No filter for Midway games, they only show in the "All Systems" list. I tried editing the INI file to show it, but it didn't work.

    - Both Killer Instinct 1 and 2 show up in the list. No way these games run on the PS3, right? (too slow + requires CHDs)

    - Some snaps missing for Midway games.

    - DCS Midway games run quite choppy with MAME.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Compression_System#Arcade_games_using_DCS

    - Can't enable cheats or savestates with MAME without manually editing its INI file.

    - When setting controls with MAME, the symbols for the buttons are garbled (bad/missing font?)

    - FB Neo core not working? Games are crashing back to XMB. Tried swapping in the core from your first version, same result. Tried using the old EBOOT and RELOAD files with the new fb_neo.SELF, and it worked. So it seems that the problem is with those files.
     
  8. 21
    49
    12
    Crystal

    Crystal Forum Noob

    Joined:
    Dec 25, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    UPDATE v. 1.11
    Change log:
    - Solved a bug inside pkg file about core file names (Case Sensitive). Now FB Neo+ RL works correctly;
    - Core Mame 0.125 is usable with UniBios (if you set ON "USE NEO-GEO UNI-BIOS" option, uni-bios v. 3.3 will be loaded);
    - Mame 0.125: L3 key is used to access bios menu as default;

    I recommend using this file https://mega.nz/#!MdxW1aQb!__CywL6Gnil9Rw-bGS9paakQGq1U_bjXXfN0f8_05RM as neo geo bios for use of Mame 0.125 core. Put it into your MAME125 directory.

    PGK v. 1.11: https://mega.nz/#!ZcRW1YjT!_KJXRZRqQypsY90J_b3d4LlcXWsJNTjv3wG24niA0Q4

    XML MAME 0.125: https://mega.nz/#!AcpEHCBC!5vnRiCE3Gla69ZurNPJQ6ORpLix1J0DXD0RHLcrKoRw

    Unfortunately games that need CHD files doesn't work on PS3. To my knowledge, no emulator on PS3 is capable of that. But i would be happy to be wrong.
     
    nickxab, DeViL303 and JediKnight007 like this.
  9. 21
    49
    12
    Crystal

    Crystal Forum Noob

    Joined:
    Dec 25, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    I will work on the other issues....
    And yes... fonts missing about option menu....

     
    Last edited: Feb 10, 2020
    DeViL303 and JediKnight007 like this.
  10. 176
    166
    72
    JediKnight007

    JediKnight007 Member

    Joined:
    Dec 23, 2014
    Messages:
    176
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    I just copied the fonts folder from the standalone MAME125 into FB Neo+'s MAME125 folder, and the fonts displayed properly.
     
  11. 10
    5
    32
    Geese howard

    Geese howard Member

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    32
    Gender:
    Male
    Is it possible to add bezels in next build, like retroarch?

    Congrats for this awesome work!!
     
    cellzoid likes this.
  12. 3
    0
    5
    Sgate

    Sgate Forum Noob

    Joined:
    Feb 7, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Over 6k roms is alot of roms, favorite would be a great addition too. Great work
     
  13. 126
    13
    52
    GREEDY PESOS

    GREEDY PESOS Member

    Joined:
    Mar 15, 2018
    Messages:
    126
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    52
    Gender:
    Male
    Occupation:
    ARTIST
    Any good reasons why i should use this..
    insted of FBANext Mxm Mod...
     
  14. 6
    1
    7
    cellzoid

    cellzoid Forum Noob

    Joined:
    Jan 24, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    amazing idea opening crystal alpha retroarch with bezels overlays looks better
     
    Last edited: Feb 15, 2020
  15. 10
    5
    32
    Geese howard

    Geese howard Member

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    32
    Gender:
    Male
    Read the first post.
     
  16. 21
    49
    12
    Crystal

    Crystal Forum Noob

    Joined:
    Dec 25, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Hello guys, i'm a bit occopupied at work and i making an android course. Anyway still working on next release.... with retroarch layer updated i think bezel will works....
    I'm studing how use Sqlite engine for PS3 to make Infos about games very nice....
     
  17. 10
    5
    32
    Geese howard

    Geese howard Member

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    32
    Gender:
    Male
    Great. Should I suppose that all retroarch shaders works too?
     
  18. 176
    166
    72
    JediKnight007

    JediKnight007 Member

    Joined:
    Dec 23, 2014
    Messages:
    176
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    @Crystal, I installed version 1.11, and FB Neo games are now working. Not sure if you did something or it was something on my end. However, choosing "Load FB Neo mod" freezes the PS3.

    Other things...

    - MAME is not using the Unibios.

    - Returning to the RL is causing "Display Missing Games" and/or "Display Clones" to turn off when set to on.
     
    STLcardsWS likes this.
  19. 21
    49
    12
    Crystal

    Crystal Forum Noob

    Joined:
    Dec 25, 2019
    Messages:
    21
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    12
    Gender:
    Male
    Few days... last little things and beta testing.... with new retro layer core i will test all missings and bugs.

    Cattura.PNG Cattura1.PNG Cattura3.PNG
     
    DeViL303 and Algol like this.
  20. 3
    0
    5
    jahidrjrm

    jahidrjrm Forum Noob

    Joined:
    Feb 15, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    @Crystal is it possible to choose between two core when select one rom? Also there is Mame 0.142 By Robo if possible please add this core in your Emulator. And i tried some Konami rom Like Mystic Warrior and Metamorphic Force but these game does not work. Please if possible check this issues. Your work is just awesome i already waited for a long time for this thank you very much for your hard work. (Sorry for my english spelling)
     
Tags:

Share This Page