Dismiss Notice

BEWARE of IMPOSTERS, posing as the PS3Xploit Members/Team:


  -PS3Xploit does NOT have a discord channel, some imposter are using one
 

  -If the info can't be found on ps3xploit.com or psx-place.com its fake
 

  -ZuKuTo / OFWModz is one of the fake names of these imposter's are using to represent the PS3xploit team.

 

 

PS3 HAN Homebrew for PS3Xploit HAN (Through PS1 / PS2 / PSP Emulation)

Discussion in 'PS3Xploit HAN (nonCFW Compatable Models)' started by STLcardsWS, Mar 17, 2018.

  1. 126
    197
    72
    thehero_

    thehero_ Member

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    126
    Likes Received:
    197
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    Location:
    Italy
    Home Page:
    @Joonie maybe the iso(turning it into pkg) of the old cobra ode homebrews could work on HAN?
     
    Last edited: Mar 18, 2018
  2. 435
    287
    97
    junaid

    junaid Member

    Joined:
    Dec 30, 2014
    Messages:
    435
    Likes Received:
    287
    Trophy Points:
    97
    Occupation:
    SHOWING DE WAY
    Location:
    Uganda
    here are the list of emulators for ps2 I could find

    here and here
     
    Sakimotor likes this.
  3. 37
    3
    12
    TONYHORO

    TONYHORO Forum Noob

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    37
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    12
  4. 3,089
    3,077
    372
    Joonie

    Joonie Developer

    Joined:
    Oct 15, 2014
    Messages:
    3,089
    Likes Received:
    3,077
    Trophy Points:
    372
    Location:
    Southwest US
    That's impossible, COBRA ODE Launcher won't work as in NPDRM since we have no private keys, it only works when the EBOOT is non-npdrm via dev_bdvd
     
    thehero_ and Sakimotor like this.
  5. 347
    186
    72
    Sakimotor

    Sakimotor Member

    Joined:
    Nov 13, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    IMBnes confirmed to work, you have to leave both the original NES.EXE and the renamed one (like SLUS_123.45)
     
  6. 12
    2
    7
    Jonny_0093

    Jonny_0093 Forum Noob

    Joined:
    Mar 18, 2018
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    I tried yesterday with no results, will try later
     
  7. 8,837
    8,772
    1,172
    STLcardsWS

    STLcardsWS Administrator

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    8,837
    Likes Received:
    8,772
    Trophy Points:
    1,172
    Anyone have a prepared ISO. I don't need one myself but would like to post it for others.

    Also what is currently confirmed working?
    Pgen
    SNES Stattion
    IMBnes
    anything else?
     
    Jonny_0093 likes this.
  8. 5
    0
    5
    Foxmcleod

    Foxmcleod Forum Noob

    Joined:
    Mar 21, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Home Page:
    How can i make SNES works Whit another easy metod, i can't make PS2 Classics gui Stiller works
     
  9. 8,837
    8,772
    1,172
    STLcardsWS

    STLcardsWS Administrator

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    8,837
    Likes Received:
    8,772
    Trophy Points:
    1,172
  10. 12
    2
    7
    Jonny_0093

    Jonny_0093 Forum Noob

    Joined:
    Mar 18, 2018
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    I tried to convert IMBnes , but I got an error while converting eboot file... Might try later, maybe I did something wrong.
    Can we just convert ps2 nes emulator?? That's fceultra
     
  11. 730
    532
    172
    Fin9ersMcGee

    Fin9ersMcGee Moderator

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    730
    Likes Received:
    532
    Trophy Points:
    172
    Occupation:
    Musician
    Location:
    UK
    Tested gPSP Kai.

    I took my homebrew and unpacked eboot.pbp.
    I took the DATA.PSP file made 2 copies and renamed them 'BOOT.BIN' and 'EBOOT.BIN'
    I then took all the homebrew data and arranged everything in a folder structure the same as an iso image.
    I also rip a copy of 'UMD_DATA.BIN' from another umd iso image.
    Then I used umd Repacker and repacked my umd folder structure and then continued to make a PSP Remaster PKG and I also repeated all the steps and made a PSP Mini PKG

    Both installed fine and booted fine too.
    But I get a black screen, and reboot back to XMB on both pkgs...

    Is my method correct in making psp homebrew into a umd iso?
     
  12. 3,175
    5,132
    522
    aldostools

    aldostools Developer Developer

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,175
    Likes Received:
    5,132
    Trophy Points:
    522
    This is an example of imbNES with 2 freewares. imbNES includes a tool to build the ISO with the rombank. Make a copy of NES.EXE and rename it as SLUS_123.45, inject this file to the root of the ISO, and convert it to PSX Classic using this.

    PISS - Sega Master System emulator also works as PSX Classic.

    I also got Neogeo CD working on PS2 using the uLaunchELF ISO made by NiHuShu, but I haven't found a way to launch the roms.

    @NiHuShu reports in this thread that he could make playable DosBox, WonderSwan and NeoPop (but haven't found how to launch the roms). @Vika23 reports in the same thread that PicoDrive 1.13 (1.51b) is also working in this video.

    I'm almost certain that all the emulators released as commercial retro collections should work too... I mean Capcom, Namco, Activision collections, etc.

    EDIT: NiHuShu updated his OP including captures of PicoDrive and WonderStantion.
     
    STLcardsWS and Sakimotor like this.
  13. 36
    21
    7
    Vika23

    Vika23 Forum Noob

    Joined:
    Mar 18, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Female
    I'm found way how load roms! Just need copy roms inside mc0:/ or mc1:/ via LuanchELF v.4.12 and my roms works on PicoDrive 151b-113-
     
    aldostools likes this.
  14. 540
    819
    172
    ShaolinAssassin

    ShaolinAssassin Developer

    Joined:
    Dec 31, 2016
    Messages:
    540
    Likes Received:
    819
    Trophy Points:
    172
    Gender:
    Male
    Actually, they aren't emumators, but ports. Only 2 emulators were found in PS2 games : POPS & a Genesis one. But yeah, they should work.
     
    aldostools likes this.
  15. 347
    186
    72
    Sakimotor

    Sakimotor Member

    Joined:
    Nov 13, 2017
    Messages:
    347
    Likes Received:
    186
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    How tho ?
     
  16. 36
    21
    7
    Vika23

    Vika23 Forum Noob

    Joined:
    Mar 18, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Female
    Sakimotor and Desperta11 like this.
  17. 3,175
    5,132
    522
    aldostools

    aldostools Developer Developer

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,175
    Likes Received:
    5,132
    Trophy Points:
    522
    Not only 2 emulators...

    According to Wikipedia Namco Museum 50th Anniversary (aka NM Arcade Hits! in Japan) "is the first edition of Namco Museum with actual arcade game emulation using the original game ROM images".

    "Midway Arcade Treasures is a video-game compilation of 24 emulated arcade games."

    Another examples: Atari Anthology and Activision Anthology "The game features the original gameplay of the Atari 2600 emulated on modern systems."

    There is a lot of other retail "arcade compilations"... maybe some of these can be exploited for HAN on PS3.

    Even there are arcade emulators (or port?) that could be used on SNES emulator for ps2 emulator... yes 3 sub-levels of emulation!!
     
  18. 2
    0
    5
    phannzinator

    phannzinator Forum Noob

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    I noticed a SCUMM folder in the video. Has anyone been able to run SCUMMVM successfully?
     
  19. 36
    21
    7
    Vika23

    Vika23 Forum Noob

    Joined:
    Mar 18, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Female
    Its not load, was just black screen, but im have another versions maybe try check it later
     
    aldostools likes this.
  20. 2
    0
    5
    phannzinator

    phannzinator Forum Noob

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    I was trying to get an old USB version working with the same result as you. I suspect some paths in the scummvm.ini file need to be modified and possibly the some default emulator parameters.

    I'm going to try to get a disk version running on ps2 before testing it on the ps3 (when I have time), not really sure if it works from a disk.
     

Share This Page