Playing PS3 isos with REBUG Lite

Discussion in 'Help & Support' started by Jerhyn867, Jan 12, 2020.

  1. 15
    0
    5
    Jerhyn867

    Jerhyn867 Forum Noob

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    I'm sure this question has come up, but o can't seem to find any guidance. I'm very new to jailbreaking and I just put the newest rebug lite cfw onto my console. I can do everything I've ever wanted to do EXCEPT play PS3 games in iso format. Can someone tell me how I can play PS3 isos with my setup?

    I have rebug lite with toolbox installed, multimann and managunz installed. What do I need to do? Thanks I'm advance
     
  2. 7,699
    8,978
    797
    DeViL303

    DeViL303 Developer PSX-Place Supporter

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    7,699
    Likes Received:
    8,978
    Trophy Points:
    797
    Just put them into either dev_hdd0/PS3ISO/ OR dev_usb00*/PS3ISO/ and reboot. All those backup managers should see the isos then.
     
  3. 15
    0
    5
    Jerhyn867

    Jerhyn867 Forum Noob

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    So I took the time to ftp a 22 gb game over to the hard drive into PS3ISO folder... After seven hours of waiting, I go to try the game through multimann and I get the an error message something to the extent of:T operation is not allowed. Iso type: 32. Error: encrypted/invalid iso.

    I tried managunz and it took me to xmb screen and I got a generic error 80010017. Am I doing something wrong? Amy suggestions?
     
  4. 15
    0
    5
    Jerhyn867

    Jerhyn867 Forum Noob

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    I did wireless ftp and I'm on cfw rebug lite with toolbox installed. The game was an iso by itself
     
  5. 1,498
    1,028
    297
    Coldheart2236

    Coldheart2236 Moderator

    Joined:
    Oct 13, 2018
    Messages:
    1,498
    Likes Received:
    1,028
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    What did you use to rip the ISO?
     
  6. 15
    0
    5
    Jerhyn867

    Jerhyn867 Forum Noob

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Are you thinking the iso itself might be the issue/corrupt? Is that why you ask?
     
  7. 19
    5
    7
    xanadu247

    xanadu247 Forum Noob

    Joined:
    Jan 13, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    I found for isos to work properly you need webman installed. This is why i prefer rebug 4.84 Rex. Just enable cobra and webman in rebug toolbox and everything works flawlessly.

    Rebug 4.85 lite doesnt have webman built in. Even adding webman to rebug 4.85 lite doesnt behave properly for me so i dont use it.

    Spoof with sen enabler to 4.85, and use rebug 4.84 rex. Just my 5 cents.
     
  8. 15
    0
    5
    Jerhyn867

    Jerhyn867 Forum Noob

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    "
    Spoof with sen enabler to 4.85, and use rebug 4.84 rex. Just my 5 cents."

    Sorry I'm very new to jailbreak and don't know what this means. Are you suggesting I try rebug Rex 4.84 instead of rebug lite? Rebug Rex has better luck with PS3 isos instead of lite?​
     
  9. 19
    5
    7
    xanadu247

    xanadu247 Forum Noob

    Joined:
    Jan 13, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Yes Rebug 4.84 rex will solve your issue. Just remove the toolbox that came with rebug 4.85 lite first.

    Grab it here:

    https://rebug.me/official-rebug-4-84-2-rex-d-rex-cobra-8-1-toolbox-2-03-02-mar-29th-2019/

    Once rebug 4.84 is installed, install the rebug toolbox thats built in storage and enable cobra and webman.

    if you want to spoof to 4.85 use evilnat senenabler:

    https://store.brewology.com/ahomebrew.php?brewid=283
     
  10. 15
    0
    5
    Jerhyn867

    Jerhyn867 Forum Noob

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male

    Okay I'll give this a try. If I am only trying to play PS3 iso files, is there I reason I would want to spoof to 4.85?
     
  11. 19
    5
    7
    xanadu247

    xanadu247 Forum Noob

    Joined:
    Jan 13, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    if you play offline, their is no need to spoof. Spoof is only for psn access online, but it does come with a ban risk, so decide if that is what you want.
     
  12. 15
    0
    5
    Jerhyn867

    Jerhyn867 Forum Noob

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    I've already been banned so I'm not worried about that. I never really have played via psn or online so I'm not too worried about that. Thanks!
     
  13. 3,087
    1,633
    297
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    3,087
    Likes Received:
    1,633
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    Wrong... ISO's are handled by the Cobra Payload or in the case of IRISMAN and ManaGunZ they have the Mamba Payload included in them so you can play ISO's on standard CFW without Cobra, WebMAN has neither and rely's on Cobra payload.

    Again wrong.... Joonie removed webMAN from REBUG after 4.82, you must install it yourself. The only thing that remains in the Toolbox is the ability to toggle it when it is installed. It does not come with REBUG CFW's anymore.

    Make sure Cobra is enabled from REBUG Toolbox and that MultiMAN is in mmCM mode not MultiMAN mode to play PS3 ISO's with it.

    Also what you can do is in ManaGunZ, find the PS3 game ISO, press square on it then IRD check, this will check the game and make sure all files are as they should be and will also tell which file are corrupt or do not match with what the game should be.

    EDIT: I your case I would most likely assume there is something wrong with the ISO as 2 Backup Managers have failed to load it.
     
    Last edited: Jan 14, 2020 at 4:45 PM
    Coldheart2236 likes this.
  14. 15
    0
    5
    Jerhyn867

    Jerhyn867 Forum Noob

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    I just made sure multimann is in mmCM mode and I did IRD check in managunz. The ird check did show some files as "missing", some modified and some verified. Cobra mode is enabled. Neither backup managers worked for me with the iso in question. So are you thinking the iso is corrupt and I shouldn't bother switching to rebug Rex?
     
  15. 1,498
    1,028
    297
    Coldheart2236

    Coldheart2236 Moderator

    Joined:
    Oct 13, 2018
    Messages:
    1,498
    Likes Received:
    1,028
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Try ripping the ISO again on the PS3, using either IRISMAN or multiMAN. IRISMAN uses makeps3iso code, which has the best compatibility. It's also used in PS3 ISO Tools, which is what I use after I rip my PS3 games in folder format, removing the unnecessary PS3_UPDATE folder.
     

Share This Page