Possible to add Euro Codebreaker to PS2 ISO?

Discussion in 'Help & Support' started by NoSoul81, Jul 16, 2019.

  1. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    I have added Codebreaker to several PS2 Isos and they work, however they're all USA. But I have one game that only works with a Euro version Valkyrie Profile 2 that I want to add codes to. Would it work with Euro Codebreaker? (I don't even know if there is a such thing as Euro Codebreaker)
     
    Danxx444 likes this.
  2. 1,267
    866
    272
    jolek

    jolek Senior Member

    Joined:
    Dec 29, 2017
    Messages:
    1,267
    Likes Received:
    866
    Trophy Points:
    272
    Gender:
    Male
  3. 887
    429
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    887
    Likes Received:
    429
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    Might I ask WHY you are adding Codebreaker to these ISOs?

    It makes no sense, IMO.
     
  4. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    I see the confusion I meant to put this in the PS3 section not PS2, my mistake. There's a help & support for each one and I guess I clicked on the wrong one. On PS3 the only way to use cheats is by adding Codebreaker to the PS2 ISO for PS2 games. I have done it successfully on like about 10 games and I could add Codebreaker to VP2 USA but unfortunately only the Euro version works on non-bc PS3s which I have so that's why I made this thread.

    I do have a hacked PS2 but it's kind of the same problem for it I can add Valkyrie Profile 2 Euro to OPL but I have cheat device but it's only USA codes. Otherwise I would just add the codes, make the save and transfer it to PS3. But there's a lot of copy protection on this particular game, so even that might not be possible .
     
    Last edited: Jul 27, 2019
  5. 1,267
    866
    272
    jolek

    jolek Senior Member

    Joined:
    Dec 29, 2017
    Messages:
    1,267
    Likes Received:
    866
    Trophy Points:
    272
    Gender:
    Male
    If you want, this topic will be moved into PS3 section (Help & Support).
    Your call.
     
  6. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    Yes please, although I doubt I'll get a solution to it anyway. I think what I asked for is impossible.
     
  7. 887
    429
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    887
    Likes Received:
    429
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    Aaah, it (PS2-ISO) is meant for the PS3! Alright, now I understand.

    Regarding cheats... Well, there are the NTSC- and PAL-Databases for Codebreaker and I suppose they have some cheats for OPL's cheat-engine collected in a sub-forum over at Ps2home.com (if you go the way via cheating on the PS2 and moving the save back and forth).
     
  8. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    There's a thread that I saw the other day about it but it's about PS2rd and it's about the USA version that it freezes when using codes.

    http://www.ps2-home.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=1147&p=13471&hilit=valkyrie+profile+2#p13471

    If you read through this thread (which is the only one really about PAL codes I could find after searching Valkyrie Profile 2 in their search) it seems a tall task to accomplish what I want for this particular game. And they're not even trying to make it work on PS3 just PS2.

    http://www.ps2-home.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=519&p=1345&hilit=valkyrie+profile+2#p1345
     
  9. 181
    28
    57
    arcadekidflo

    arcadekidflo Member

    Joined:
    Feb 18, 2015
    Messages:
    181
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    57
    Adding cheats from USB.. i remember it used to work up to 7700x
     
  10. 887
    429
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    887
    Likes Received:
    429
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    AFAIR 70k was the last to work and every model afterwards (starting from 75k) has problems with the USB-Driver... (might even Stück at boot/pelican-screen on those models)
    Atleast on CB9... Not sure about CB10 tho'.
     
  11. 156
    17
    52
    NoSoul81

    NoSoul81 Member

    Joined:
    Jun 23, 2017
    Messages:
    156
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    52
    Sorry not sure what is being referred to, usb cheats? Is that for PS2 or PS3?
     
  12. 887
    429
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    887
    Likes Received:
    429
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    He was talking about CB on a PS2 (Slim) + DAY1 via USB...
     

Share This Page