PS3 Problem loading PS2 Classic Placeholder R3

Discussion in 'Help & Support' started by Paisano87, Jan 14, 2020 at 9:17 AM.

  1. 5
    0
    5
    Paisano87

    Paisano87 Forum Noob

    Joined:
    Tuesday
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Hi, I have a PS3 with CFW 3.85 NoBD and it works perfectly for me, except for loading the ps2 games, the TV runs out of signal and after 10 minutes the game loads. How could this problem be solved?
    Thank you
     
  2. 1,893
    1,338
    297
    Naked_Snake1995

    Naked_Snake1995 Senior Member

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    1,893
    Likes Received:
    1,338
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Graphic Designer
    Location:
    NEC/TOKIN wants to know your location
    Which 4.85 CFW do you have, Overflow, Rebug, Ferrox? By the guess of NoBD i guess is Overflow.

    PS2 Classics Placeholder is obselete for CFWs, thats more for HEN users, ever since 4.xx i believe, nowdays Cobra Payload takes care of everything, but thats if you have a Compatible Cobra Custom Firmware, which is Rebug, my recommendation since your BD Drive is fried, by the NoBD Firmware you installed, grab a older version of Rebug, such as 4.82.2 NoBD, easy to find, and downgrade your machine, after that with Webman you can launch the PlayStation2 Software Format directly without needing the obselete Placeholder, the Cobra Payload takes care of everything automatically.
     
    Algol likes this.
  3. 5
    0
    5
    Paisano87

    Paisano87 Forum Noob

    Joined:
    Tuesday
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Good afternoon
    I have the Overflow version. The question is not that the BD controller does not work for me, it is that I do not have it directly, my model is 160 gb fat. I tried previously with Rebug 4.82.2 but the games were not loading directly, I had to go to /app_home/PS3_GAME

    The CFW that I have now has cobra and comes with a version of Webman, but this seems to be limited. Should I install a specific version of webman?
    Thanks
     
  4. 1,893
    1,338
    297
    Naked_Snake1995

    Naked_Snake1995 Senior Member

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    1,893
    Likes Received:
    1,338
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Graphic Designer
    Location:
    NEC/TOKIN wants to know your location
    No, i sugest you to downgrade to Rebug 4.82.2 or 4.84.2 if there is a NoBD version of the 4.84, Overflow and Ferrox have a bug with the PlayStation2 Software, so its not possible to execute PlayStation2 Format Software on thoes 4.85 Firmwares, i am not sure if Rebug 4.85 patched this.

    There is no need to go to /app_home/PS3_GAME unless your whole BD Drive is missing, but if the BD is there and only damaged, then a disc icon should pop-up on the XMB, i had various consoles with broked BD Drives, only one required to go to app_home/PS3_Game which had a missing BD Module, otherwise you can execute it via Multiman or Webman.
     
  5. 5
    0
    5
    Paisano87

    Paisano87 Forum Noob

    Joined:
    Tuesday
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Good afternoon
    Thank you very much for the speed. My PS3 does not have the BD drive. So I have to load the games by /app_home/PS3_GAME but does this also apply to ps2 games? I have installed webman mod 1.47.26 but I still can't load ps2 games from webman / multiman
     
  6. 1,893
    1,338
    297
    Naked_Snake1995

    Naked_Snake1995 Senior Member

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    1,893
    Likes Received:
    1,338
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Graphic Designer
    Location:
    NEC/TOKIN wants to know your location
    I am not sure, ive tried with PS3 Software Format,but never with PS2, although you can try yourself.
     
  7. 5
    0
    5
    Paisano87

    Paisano87 Forum Noob

    Joined:
    Tuesday
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Hello again
    I have tried and it does not work, I attach video in zip with the error that appears when loading the game in multiman and when trying to load it from app_home/PS3GAME
    My doubt arrived at this point, how could I load the ps2 games from multiman/webman without a BD drive?
    I previously tested with 4.82.2 rebug no BD and the same thing happened to me. Is there something I am doing wrong?
    Just as I am forced to use PS2 Classic Placeholder by not having a BD drive, forgive my ignorance.

    Thanks for your time
     

    Attached Files:

  8. 5
    0
    5
    Paisano87

    Paisano87 Forum Noob

    Joined:
    Tuesday
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    good morning
    I update my current situation. I have a PS3 Fat 160 gb without BD drive
    I have tried several CFW, Cobra Standard, Dex. In no achievement load PS2 isos, only with PS2 Classics Placeholder R3 but these take 10 min to load. I tried changing the file ps2_netemu.self
    The purpose is to be able to load PS2 games from PS2 Classic Placeholder R3 without waiting for 10 minutes. Anyone know how I could solve this?

    Thanks
     

Share This Page