PS3 PS3 PRO MOD Release/Information Thread V4.1.1

Give Your XMB a Fresh New Look.

  1. 11,920
    4,768
    497
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    11,920
    Likes Received:
    4,768
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    yes, I can't recall the option offhand, but it's in my tutorials. one thing I learned was not to give shadow to something that already has one. I think it causes a soft brick.
     
    LuanTeles likes this.
  2. 11,920
    4,768
    497
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    11,920
    Likes Received:
    4,768
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    @LuanTeles , here's what shadowing looks like:

    [​IMG]
     
  3. 5,744
    5,339
    622
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    5,744
    Likes Received:
    5,339
    Trophy Points:
    622
    Location:
    Babylon 20xxE series
    For the <Text> objects there are a few attributes for shadows at the end of the xml line... usually the values are around 4 or 5 pixels (this is a displacement)
    Code:
    textShadowOffsetX
    textShadowOffsetY
    textShadowOffsetZ
    
    You can also change the color of the shadow, this is a multiplyer
    Code:
    textShadowColorScaleR
    textShadowColorScaleG
    textShadowColorScaleB
    textShadowColorScaleA
    
    And, you can use 2 different colors for the text (top and bottom colors of the text can be different), note this values works as a multiplyer (and by default uses the value 1 to dont change the color)
    Code:
    textTopColorScaleR
    textTopColorScaleG
    textTopColorScaleB
    textBottomColorScaleR
    textBottomColorScaleG
    textBottomColorScaleB
    
    *And there are a bunch of unknown attributes used by <Text> objects... im pretty sure some of them are going to be handy... so dont get scared of making experiments with that "unkowns" :)
    I guess the worst thing that could happen is ether... rcomage is going to refuse to compile the rco... or the firmware is going to ignore the <Text> object (but the PS3 is not going to brick)
     
    jeka26 and DeViL303 like this.
  4. 911
    761
    147
    LuanTeles

    LuanTeles Member

    Joined:
    May 15, 2017
    Messages:
    911
    Likes Received:
    761
    Trophy Points:
    147
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    São Paulo - Brazil
    Home Page:
    LuanTeles updated PS3 4K PRO MOD with a new update entry:

    v3.5

    Read the rest of this update entry...
     
    Louis Garry, Algol and jeka26 like this.
  5. 9
    0
    5
    John White

    John White Forum Noob

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    If I reinstall firmware do I lose everything
     
  6. 11,920
    4,768
    497
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    11,920
    Likes Received:
    4,768
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    no, games, saves, trophies. etc will be safe.
     
  7. 9
    0
    5
    John White

    John White Forum Noob

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    It keeps on showing that no applicable data was found but i have the firmware named correctly, and also could I install 4.84.2 hfw or do I have to install OFW first
     
  8. 11,920
    4,768
    497
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    11,920
    Likes Received:
    4,768
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    is everything in all caps? if you're going through the recovery menu, I'm not sure if it can see usb000, 'cause when I was looking through the recovery menu, I think it started at 001- all the way to 007.
     
  9. 9
    0
    5
    John White

    John White Forum Noob

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    Yeah I double checked and it was all in caps and I also put it in the right usb port. If i try and go through recovery, it freezes when I click on system update, but if I were to try and do it from the screen that says "The system software cannot be run correctly. Press the PS button to try to restart the system, insert a usb with update 4.84 or later." When I plug in usb and let it read for a while it says, "No applicable data was found."
     
  10. 11,920
    4,768
    497
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    11,920
    Likes Received:
    4,768
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    might be the hdd.
     
  11. 1,650
    1,101
    297
    Naked_Snake1995

    Naked_Snake1995 Senior Member

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    1,650
    Likes Received:
    1,101
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Graphic Designer
    Pumping more Updates for the PlayStation3, than $ony this week, absolute madlad

    É nois meu irmão, continua um optimo trabalho,saúde!

    Sent from my G8141 using Tapatalk
     
    LuanTeles likes this.
  12. 911
    761
    147
    LuanTeles

    LuanTeles Member

    Joined:
    May 15, 2017
    Messages:
    911
    Likes Received:
    761
    Trophy Points:
    147
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    São Paulo - Brazil
    Home Page:
    Hhaha obrigado irmão !
     
  13. 911
    761
    147
    LuanTeles

    LuanTeles Member

    Joined:
    May 15, 2017
    Messages:
    911
    Likes Received:
    761
    Trophy Points:
    147
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    São Paulo - Brazil
    Home Page:
    What custom info i should add guys?

    [​IMG]
     
    DeViL303 likes this.
  14. 1,650
    1,101
    297
    Naked_Snake1995

    Naked_Snake1995 Senior Member

    Joined:
    Dec 11, 2017
    Messages:
    1,650
    Likes Received:
    1,101
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Graphic Designer
    Display Resolution and Console Model

    Sent from my G8141 using Tapatalk
     
  15. 153
    51
    82
    Louis Garry

    Louis Garry Member

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    153
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    If the cobra is disabled from the toolbox, will the version 8.1 text be disabled?
     
  16. 6,884
    8,150
    797
    DeViL303

    DeViL303 Developer PSX-Place Supporter

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    6,884
    Likes Received:
    8,150
    Trophy Points:
    797
    Occupation:
    Part-Time XMB Modder
    Location:
    Ireland
    No, we would need control of the sprx too for that.

    Its a shame there are no IDA/sprx wizards among us XMB modders, we could have it so the rco has support for showing tonnes of system info there. like:
    • amount of loaded plugins
    • Cobra Status
    • CEX/DEX status
    • syscall status
    • etc
     
    LuanTeles and Louis Garry like this.
  17. 911
    761
    147
    LuanTeles

    LuanTeles Member

    Joined:
    May 15, 2017
    Messages:
    911
    Likes Received:
    761
    Trophy Points:
    147
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    São Paulo - Brazil
    Home Page:
    V3.6 Changes So Far

    - Added: Podcast Player by @DeViL303 Translated to All Languages inside the Rco.
    - Added: Podcast Update Icon Translated to All Languages (Will need manual xml changes in the future updates of podcast xmls).
    - Added: PS3 PRO/4K Logo in System Information.
    - Added: Firmware Version Pro in System Information.
    - Improved:Animation to Hide the Settings Animation on Some Info Screens (Some can't be revoked, it doesnt have a rco xml entry).
    - Removed: Red Settings Animation Recolor in Side Menu Options (Due to Recent Implementations and Size Limit).

    I'm planning some changes in keyboard or music player, but have no idea what can be changed/improved

    [​IMG]

    Custom texts will not fit all systems, so it is removed by now
     
    Last edited: Sep 13, 2019
  18. 6,884
    8,150
    797
    DeViL303

    DeViL303 Developer PSX-Place Supporter

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    6,884
    Likes Received:
    8,150
    Trophy Points:
    797
    Occupation:
    Part-Time XMB Modder
    Location:
    Ireland
    What does the podcast update icon link to?

    For the keyboard, maybe a dark style keyboard would be nice, like inverted, dark background on keys, with light coloured markings, idk?

    Sure you could move all the keys around in the rco so that something like this works: :-p

    upload_2019-9-13_14-39-17.png
     
    Last edited: Sep 13, 2019
    Louis Garry, Louay and Tidjane Ly like this.
  19. 701
    216
    72
    Danxx444

    Danxx444 Member

    Joined:
    Sep 11, 2018
    Messages:
    701
    Likes Received:
    216
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    Location:
    I don't know :p
    @LuanTeles for your PS3 mod to look even better ... how about using the SST Family fonts ... the same ones used on the PlayStation 4 .. I had made a pack of them and added some thread here (I don't remember which one exactly). ..but I can leave them here for the next update you add them to further improve your mod ... but first ... I have to say something that I had forgotten to mention to @sandungas ... happen that if you use this font as the main font (for the whole system not only in the user XMB) when emulating PS1, PS2 or PSP games ... you will have a little problem..pressing the Ps button to configure or exit the game ..not appearing the options ... in other words ... not having their text ... I don't know if it occurs only with this font or if it can happen to others too..but I only know that this problem occurs..
    but if you only want to use in the user XMB..so you won't have problems with them..will work like any other font ;)
     
    Last edited: Sep 14, 2019
  20. 5,744
    5,339
    622
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    5,744
    Likes Received:
    5,339
    Trophy Points:
    622
    Location:
    Babylon 20xxE series
    I dont remember your post right now, but i have that SST fonts you uploaded. I was trying them with ManaGunZ btw, looks good :)

    The missing characters in the PS2 emu i guess it happens because the official fonts have a massive amount of characters (like, several thousands each)
    The fonts we can find in dafont or other webs specialized in fonts usually only have a few characters
    In this case is better to use a font from, google, android, microsoft, linux, etc...
    Something very well supported where they used a "failproof" font able to display a lot of characters

    *You can use charmap.exe in windows to see the character maps and all characters with his groups etc...
    I guess we could use a font editor (not sure if exists this kind of apps) to use one of the sony fonts as a base and then overwrite the characters present in our custom font (taken from dafont or whatever)
     
    Danxx444 likes this.

Share This Page