PS3HEN Testing PS2 ISO on PS3 hen, and get this error code

Discussion in 'PS3 Homebrew' started by KaitouDan, May 27, 2019.

  1. 12
    1
    7
    KaitouDan

    KaitouDan Forum Noob

    Joined:
    May 27, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    I used the USB.CFG method to transfer the iso to dev_hdd0/ps2iso, the game is Persona 4.
    I installed ReactPSn, made "aa" and changed it by ReactPSN, installed PS2 classic place holder and ready to install it from the ps2 retro tab on mMCM, and getting this error code.
    [​IMG]
     
  2. 12
    1
    7
    KaitouDan

    KaitouDan Forum Noob

    Joined:
    May 27, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Error text (in case of Imagebam errored) :

    This operation is not allowed

    ISO TYPE : 14
    ISO PATH (I) : [/dev_hdd0/PS2ISO/Persona 4.iso]
    ISO PATH (O) :[/dev_hdd0/PS2ISO/Persona 4.iso]
    ISO SEGS : 1

    ERROR : 80010003 (ENOSYS)
     
  3. 5,764
    2,839
    497
    atreyu187

    atreyu187 Retired Old Hunter Moderator

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    5,764
    Likes Received:
    2,839
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Scholar of Byrgenwerth
    Location:
    Cainhurst Castle
    Home Page:
    Are you using HEN of CFW? ISO isn't supported with HEN and ReActPSN isn't fully supported either.
     
  4. 12
    1
    7
    KaitouDan

    KaitouDan Forum Noob

    Joined:
    May 27, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    I'm using HEN on HFW,

    Anyway, I've done installing it with the ps2 launcher rebug, and mounted the BIN.ENC in ps2iso. When i tried to play it, I got error that told me to login to PSN to access the item, what should i do?
    Edit : I've made a exdata folder in dev_hdd0 as it's doesn't have it, copied the rap, but still getting that error when I'm not signing a pkg
     
  5. 742
    545
    172
    Fin9ersMcGee

    Fin9ersMcGee Moderator

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    742
    Likes Received:
    545
    Trophy Points:
    172
    Occupation:
    Musician
    Location:
    UK
    Have you activated your Ps3?
    If you did you should have an exdata folder in /dev_hdd0/home/000001/exdata/'
    This should contain your act.dat
    If this folder and file isn't there, then you didn't activate your system
     
  6. 12
    1
    7
    KaitouDan

    KaitouDan Forum Noob

    Joined:
    May 27, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Lol yeah ever since I installed to HFW i' ve never once logged in to PSN,

    It does safe to log in to PSN as long I'm not enabled the hen, doesn't it?
     
  7. 12
    1
    7
    KaitouDan

    KaitouDan Forum Noob

    Joined:
    May 27, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Alright, finally I got it fixed, but when I tried to play the game, it just load the ps2 title screen, and goes on to blackscreen, controller not working wireless. Is there any way to fix this?
     
  8. 742
    545
    172
    Fin9ersMcGee

    Fin9ersMcGee Moderator

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    742
    Likes Received:
    545
    Trophy Points:
    172
    Occupation:
    Musician
    Location:
    UK
    Have you checked you game is compatible? - https://www.psdevwiki.com/ps3/PS2_Classics_Emulator_Compatibility_List

    You also need to run the placeholder without a ps2 game mounted so it can setup wireless connection.
     
  9. 742
    545
    172
    Fin9ersMcGee

    Fin9ersMcGee Moderator

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    742
    Likes Received:
    545
    Trophy Points:
    172
    Occupation:
    Musician
    Location:
    UK
  10. 12
    1
    7
    KaitouDan

    KaitouDan Forum Noob

    Joined:
    May 27, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    The game is Persona 4, and it's says playable.

    Yes, I followed your step, including playing the placeholder without the game mounted, still gave the same result.

    Could it be came from the ISO? Cause the ISO that I converted to BIN.ENC is the one that I used for PCSX2 in PC.
     
  11. 12
    1
    7
    KaitouDan

    KaitouDan Forum Noob

    Joined:
    May 27, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    I'll re-ripping the ISO, and follow a fresh step, if that doesn't work, then I'll just give up and save money to buy ps2! :D

    Anyway, I'm amazed by the amount of dedication and time all people put in this exploit, and also in answering all the problems.

    And thank you for everything!
     
    Last edited by a moderator: May 28, 2019
    atreyu187 likes this.
  12. 5,764
    2,839
    497
    atreyu187

    atreyu187 Retired Old Hunter Moderator

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    5,764
    Likes Received:
    2,839
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Scholar of Byrgenwerth
    Location:
    Cainhurst Castle
    Home Page:

    Don't use the Rebug variant of the Launcher. Use THIS VERSION it solved my issues. Also have you tried using Managunz for PS2 at all? It will cause this issue as it patches ps2netemu unless you are using @kozarovv mod of the app. USE THIS version of Managunz if you do decide to use it and run the fix for the Ps2netemu or reinstall HFW. I have way to many edits to my XMB for that so luckily he made the fix PKG as well.
     
  13. 12
    1
    7
    KaitouDan

    KaitouDan Forum Noob

    Joined:
    May 27, 2019
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Male
    Sir, what's that ISO Launcher used for? I used BIN.ENC format as the ISO is not compatible with HEN?
     

Share This Page