webMAN MOD - Web Commands

Discussion in 'webMAN MOD' started by aldostools, Mar 8, 2015.

  1. 592
    237
    97
    amirzaim

    amirzaim Member

    Joined:
    May 7, 2018
    Messages:
    592
    Likes Received:
    237
    Trophy Points:
    97
    Gender:
    Male
    Location:
    Penang, Malaysia
    Webman copy bdvd command only copies visible folders from BD-ROM PS3 game disc (/dev_bdvd directory) but not the other file which sits on the other layer of BD-ROM. Probably a hidden chunk of files which the devs are implemented to avoid this game from launching in CFW PS3 console via JB folder format.

    gt6_disc_size_1.PNG
    gt6_disc_size_2.PNG
     
  2. 3,244
    5,295
    522
    aldostools

    aldostools Developer Developer

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,244
    Likes Received:
    5,295
    Trophy Points:
    522
    webMAN MOD is very limited making backups. To create backups use multiMAN, IRISMAN or ManaGunZ.
     
    Algol and amirzaim like this.
  3. 592
    237
    97
    amirzaim

    amirzaim Member

    Joined:
    May 7, 2018
    Messages:
    592
    Likes Received:
    237
    Trophy Points:
    97
    Gender:
    Male
    Location:
    Penang, Malaysia
    Oh I see...
     
  4. 59
    40
    17
    CFW-Us3r

    CFW-Us3r Member

    Joined:
    Aug 24, 2019
    Messages:
    59
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    17
    @aldostools is there any way to change the game backup paths? (sorry if this is the wrong thread).
     
  5. 3,244
    5,295
    522
    aldostools

    aldostools Developer Developer

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,244
    Likes Received:
    5,295
    Trophy Points:
    522
    The paths are hard coded with the purpose of use standard locations for each content type:
    /GAMES or /GAMEZ
    /PS3ISO
    /PS2ISO
    /PSXISO or /PSXGAMES
    /PSPISO or /ISO

    It is not hard to modify the code for user-defined paths obtained from a text file, but it would make more difficult to support the users.

    The plugin allows you to mount the ISO from any path if you use a direct link or the file manager.
    The content type of the ISO is auto-detected if the file is not stored in one of the paths above.
     
    Algol and CFW-Us3r like this.
  6. 126
    11
    27
    Lion_4K

    Lion_4K Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male
    So can I use the following command:

    /copy_ps3/dev_hdd0/GAMES&to=dev_usb0/GAMES?restart.ps3

    It would allow me to backup my GAMES folder to my external hard drive?

    (Please correct the command if wrong, thanks!!)
     
  7. 3,244
    5,295
    522
    aldostools

    aldostools Developer Developer

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,244
    Likes Received:
    5,295
    Trophy Points:
    522
    It's almost correct, except that there are a couple of typos in your command. It should be like this:
    /copy_ps3/dev_hdd0/GAMES&to=/dev_usb000/GAMES?restart.ps3

    The sufix ?restart is not necessary unless you need to reboot when the process is done. The command /copy.ps3 instead of /copy_ps3 could speed up the backup if you're updating the backup, because it would not overwrite the existing files with the same size.
     
    Lion_4K likes this.
  8. 2
    0
    5
    0s4X

    0s4X Forum Noob

    Joined:
    Aug 16, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Gender:
    Male
    How can i make a custom command to quit the game
     
  9. 126
    11
    27
    Lion_4K

    Lion_4K Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male
    Thank you very much!
     
  10. 126
    11
    27
    Lion_4K

    Lion_4K Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male
    I forgot to ask, Webman does support NTFS, but can it format the drive in NTFS?
    I don't have a windows PC here only a raspberry pi, and I didn't managed to use gparted to format it in NTFS.
     
  11. 3,244
    5,295
    522
    aldostools

    aldostools Developer Developer

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,244
    Likes Received:
    5,295
    Trophy Points:
    522
    No, webMAN MOD cannot format disks (any format).. It only can list/read/write files to disks already formatted.
     
    Lion_4K likes this.
  12. 126
    11
    27
    Lion_4K

    Lion_4K Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male

    I see.
    And is there any way to track the copy progress?

    Also, unrelated to Webman.
    I saw that you updated Artemis, so I'd imagine you know how it works, I tried PM you but I was unable to.
    I would like to ask you some questions about Artemis, if it's ok. Could I?
     
  13. 126
    11
    27
    Lion_4K

    Lion_4K Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male
    Also, something just got me worried.

    How does Webman handle files over 4gb in fat32?

    I'm updating my backup drive rn and I noticed that it's copying a game that's already there, but the last backup was made in MM, and it named that game with a underscore at the first character, so Webman didn't picked that folder up and is coping over the same game.

    Not worried about that though.

    I'm worried if the game will be copied all right.
    Like, MM differentiates the folders to flag the game as splited.
    Will Webman knows it needs to split the game and split the necessary files to copy them over or it will be a useless copy and I should just format the drive to NTFS?

    Also, is there a way to implement exFat to Webman?
     
  14. 3,244
    5,295
    522
    aldostools

    aldostools Developer Developer

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,244
    Likes Received:
    5,295
    Trophy Points:
    522
    Press SELECT+START... it's a very basic progress status, but much better than nothing ;)

    Nope... also use a different thread for that kind of questions. This thread is for webMAN MOD commands.

    Convert the game or files to multi-part ISO (*.iso.0, etc) and you can mount it on FAT32...

    multiMAN mark with an underscore prefix the folders of games containing split files (*.66600, etc)
    I don't recall if multiMAN requires or not the underscore to merge the files...

    If the folders do not have the same name, webMAN MOD will copy the source because it detects them as different games.

    webMAN does not support games with split files. However when a game folder with files larger than 4GB is copied to USB, it will split the large files as *.666**

    Nope. Only FAT32 and NTFS for external drives.
    I haven't used a Raspberry, but a quick search in Google suggests to use the following command to format in NTFS:

    sudo apt-get install ntfs-3g
    sudo mkfs.ntfs /dev/sda1 -f -v -I -L untitled
     
    Lion_4K likes this.
  15. 126
    11
    27
    Lion_4K

    Lion_4K Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male
    Thanks.

    I will open a new thread for that.

    I've managed to format to NTFS.

    Makes sense.

    Oh I see. But not to worry anymore.

    I managed to format as NTFS on my TV box that you can attach a drive to record live TV.
    I have tried on rasp even in command line and it failed.
    But the TV box saved me in that one.

    Now all I gotta do I backup my games to NTFS.


    Also, why not exFat?
    Wouldn't be better to use a filesystem that other systems could fully use too?
     
  16. 3,244
    5,295
    522
    aldostools

    aldostools Developer Developer

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    3,244
    Likes Received:
    5,295
    Trophy Points:
    522
    The PS3 officially only supports FAT/FAT32 on external USB devices (pendrive, usb drive, etc)
    .
    Estwald (aka Hermes) -a guru from Wii scene- ported the libraries libntfs for Wii (NTFS-3G) and libext2fs for Wii
    to PS3, adding support for NTFS, ext2, ext3 and ext4 in Iris Manager (and forks like IRISMAN or ManaGunZ).

    The Cobra's developer got very impressed with Estwald's implementation of ntfslib and added to Cobra the functions needed to mount an ISO file stored in NTFS as a file system.

    These involved changes to ntfslib (ps3ntfs_file_to_sectors), adapt Cobra's proxy interface originally used only for netiso and the implementation of a new proxy plugin (rawseciso) to receive the system events and perform the read of the raw sectors in the ntfs storage device.

    Later bguerville, zar and freddy38510 ported ntfslib from PSL1GHT to PS3/Cell SDK, allowing VSH plugins like webMAN MOD or sMAN to use that library in XMB.

    As you can see, to add support for exFAT is not as easy as you think.
     
    Algol and Lion_4K like this.
  17. 126
    11
    27
    Lion_4K

    Lion_4K Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male
    I see, so NTFS comes from a decade of work form adaptations as requirements appeared.

    For exFat either the same would need to happen or some highly experienced programmer sat down in front of the documentation from both exfat and PS3 in order to an exclusive exFat implementation to happen.
     
  18. 126
    11
    27
    Lion_4K

    Lion_4K Member

    Joined:
    Apr 22, 2019
    Messages:
    126
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    27
    Gender:
    Male
    As I mentioned before, I managed to format my external drive as NTFS.

    I was waiting till sleep time to trigger the backup and let it backup while I sleep.

    I tried the exact command:

    http://192.168.15.7/copy.ps3/dev_hdd0/GAMES&to=/dev_ntfs0/GAMES

    Because I noticed that usb000 changed to ntfs0.

    But the first time it showed in xmb "copy started, from, to" and then seconds later says "copy finished" I was like "nah, can't be".
    I tried running the command again and the PS3 froze.
    Rebooted and it asked to check the storage, I let, I came back it had finished, I tried the command once more and another freeze.

    Idk what I'm missing, if you could help me here, please, a d thanks again!
     
  19. 1,018
    1,060
    297
    LuanTeles

    LuanTeles Senior Member

    Joined:
    May 15, 2017
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    1,060
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    São Paulo - Brazil
    Home Page:
    @aldostools there is any way to call only a SPECIFIC folder in the XMB i mean the xml entry in the category_game.xml calls the My Games folder, but i'm wondering how to call the folders inside the MY GAMES separated, like ps3,ps2,ps1 etc in a standalone folder, without being a subfolder.

    I'm wondering that, because i created a homebrew folder that shows all my xmb game apps, and now i want the ps3,ps2... of webman too out of the my games folder
     

Share This Page