PS2 Hacking the PS2

Discussion in 'General PS2 Discussion' started by STLcardsWS, Sep 24, 2016.

  1. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    Which modchip should I install for this ps2 SCPH-50001/N?
     
  2. 787
    376
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    787
    Likes Received:
    376
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    It depends on what you want to do with it...
    Is it so hard to write the word 'pieces' completely?
    The way you are using it, is just distracting and it would have been a better choice, to just leave it out entirely anyway...

    That's alright (or even cheap) for an original adapter from Sony... A GameStar-Adapter is @~18$, including worldwide shipping...

    Why do you want to install a chip, if you intend to use FMCB/FHDB anyway?

    None, if you simply intend to use FMCB or FHDB...
     
  3. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    without modchip I cannot install fmcb
    by the way I have 100 pieces ps2 games disc
     
  4. 787
    376
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    787
    Likes Received:
    376
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    That is Utter nonsense... There are multiple methods to install FMCB and/or FHDB, without a modchip.

    You have a HDD and an adapter? Then just use an FHDB-Image and write it to the HDD...

    In your region you can even get MCs, with FMCB pre-installed for ~3-4$!!!

    So? What do you intend to say by that? That you have 100 burned discs, worth 15-20 Cent each and that you need a chip to play them?

    I have ~450 ORIGINAL discs/games for the PS2 and I neither need a chip for those, nor for backups!
     
    Last edited: Jun 28, 2019
    amirzaim likes this.
  5. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    original ps2 disc is very expensive than burned ps2 disc
    an original ps2 disc is 19.99$
    who will buy these expensive disc?
    a burned ps2 disc 0.50$
     
  6. 516
    192
    97
    amirzaim

    amirzaim Member

    Joined:
    May 7, 2018
    Messages:
    516
    Likes Received:
    192
    Trophy Points:
    97
    Gender:
    Male
    Location:
    Chicken Farm, Sanhok
    Original ones are far more aesthetic than bootlegged crap. People willl look you down further if you never have any of original copies of the game disc and then show off.

    Speaking of FMCB, you should use uncle Google for that, don't expect any spoonfeeding from us.
     
  7. 787
    376
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    787
    Likes Received:
    376
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    But only if you own an original game, you are legally allowed to play it!

    Do you realize that we do neither condone, nor support Warez? You've agreed on that, upon registration!!!

    That's nonsense as well! In my usual game-shop (Powergames) 250 meters away, most games are 5€ in MINT condition or only 2-3€ if it's an EA Sports game...

    Even the ridiculously priced GameStop has it cheaper!

    Who will buy original games? Well... Probably those who want to support the creators of the ART you are experiencing/playing and who want those creators to be able to produce more of that kind of things (games).

    Who will buy a PS2-Game for 20€? Well, probably nobody, because it is easy to find them cheaper, except for rare games.

    You have the money for a PS2, a PS3 and a freakin' Modchip, which isn't needed to play backups since 2005 and certainly not really needed since May 2008 and yet you say, you won't buy a single original game? Not even used in a package?

    I got 37 PS3-games + a working (never opened) PS3 CECHC04 for 115€ including postage... That's a PS2-compatible PS3 for free and a PS3-game for 3€ each...
    Well, that was a good hit, but it certainly proves that your claim doesn't even faintly hold up...


    As a matter of fact, I know that the prices in Bangladesh are pretty similar and they already were in 2013!

    Infact we already did... He can get a pre-installed card either from Ebay and or Amazon or simply Aliexpress or even locally, for ~3/4$...!

    ...or he can simply use, what he already has and simply download an FHDB-Image and write it to his HDD via a PC...
     
    svotib and amirzaim like this.
  8. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    how to boot 3.5'' IDE HDD on laptop
    I need converter
    can you tell me which converter I have buy from pc shop?
    Plesse,give me converter's name
     
    Last edited: Jun 28, 2019
  9. 516
    192
    97
    amirzaim

    amirzaim Member

    Joined:
    May 7, 2018
    Messages:
    516
    Likes Received:
    192
    Trophy Points:
    97
    Gender:
    Male
    Location:
    Chicken Farm, Sanhok
    Duh...there is a freaking SATA PS2 adapter!

    You can buy it from the link here: https://lmgtfy.com/?q=PS2+sata+hdd+adapter
     
  10. 787
    376
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    787
    Likes Received:
    376
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    @Md Hesam: There are quite cheap SATA&IDE to USB-Adapter (usually you need an additional PSU) available, but you can also use the case of an external hard drive.

    ...or... You can also use an old PC. Even a PC from trash from 1995 would be sufficient!


    @amirzim: I think, he means an adapter for the PC, to transfer the stuff to the HDD...
     
  11. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    @amirzim you're right
    How to write fhdb image on 3.5'' IDE using laptop
    and then connect to my ps2
    but I need an adaptor for laptop because I cannot boot this 3.5'' IDE hdd
    please,give me adaptor is name
    I
     
  12. 516
    192
    97
    amirzaim

    amirzaim Member

    Joined:
    May 7, 2018
    Messages:
    516
    Likes Received:
    192
    Trophy Points:
    97
    Gender:
    Male
    Location:
    Chicken Farm, Sanhok
    https://lmgtfy.com/?iie=1&q=USB+IDE+adapter
     
  13. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    Thank you very much to amirzaim TnA
     
  14. 1,991
    1,864
    272
    Berion

    Berion Developer

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    1,991
    Likes Received:
    1,864
    Trophy Points:
    272
    Gender:
    Male
    Location:
    rom0:/
    As I read, this game offer only online gameplay, so... ;) Probably on start trying communicate with mother server, if it doesn't get response, refuse to load. If those online services are taken down, You are out of luck.

    And this topic is about hacking PS2, not PS3 games... Do You understand how forum works? It is definitely not an irc channel. It is organized because it is knowledge base for every lost soul who knows how to use search crawlers. Doing mess, You making their life much harder.
     
    Last edited: Jun 28, 2019
    TnA likes this.
  15. 787
    376
    122
    TnA

    TnA Member

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    787
    Likes Received:
    376
    Trophy Points:
    122
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany --> Saxony
    If you want to talk about PS3-Stuff, please create a new thread specifically regarding the questions you may have (and give it a proper name related to your question). ;)

    Edit: ...or maybe someone of the #Staff can move the related posts?


    It really seems, that you are a bit new to how boards/forums work. No offense taken, but you REALLY should re-read the rules AT LEAST once!


    Regarding installing FMCB:
    Once you have a way to connect the HDD - which you intend to insert into a PS2 - to some PC or Laptop (for example with an external HDD-Enclosure/Case, or internally in a PC), you don't need much more than the FHDB-Image and software to write it to the HDD.
     
    Last edited: Jun 28, 2019
  16. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    yesterday,I return my ps2 scph-50001/N from servicing for modchip installation
    modchip is Cheakisy
    it works all of disc PS2 DVD-R & CD-R PS1 CD-R
    controller port 1 mc slot 1 & 2 are working
    But one problem is controller port 2 doesn't work
    only analog led button work
    can someone help me?
     
  17. 10,774
    4,183
    497
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    10,774
    Likes Received:
    4,183
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    never had that problem (using matrix infinity). are you sure it's not the controller and/or receiver, if you're using one. maybe try resyncing it.
     
  18. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    How to resyncing it?
     
  19. 10,774
    4,183
    497
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    10,774
    Likes Received:
    4,183
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    this is only if using wireless. logitech has a button on the receiver I believe. some controllers use channels that can be selected like the nyko airflow. if you have one of those, make sure both receiver and controller are using the same channel. personally, I think the logitech controller is garbage, and I have like three of them. interference can really disrupt how well it performs.
     
  20. 348
    34
    82
    Md Hesam

    Md Hesam Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    348
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Chittagong,Bangladesh
    Home Page:
    I'm using original DualShock 2
    controller port 1 is working but controller port 2 is not work anymore but analog button on/off work
     

Share This Page