PS2 wLaunchELF Release Thread

Discussion in 'PS2 Homebrew' started by sp193, May 10, 2017.

  1. 538
    188
    47
    Peppe90

    Peppe90 Member

    Joined:
    Dec 7, 2018
    Messages:
    538
    Likes Received:
    188
    Trophy Points:
    47
    Gender:
    Male
    Could you try selecting multiple gamesaves (at least 5/6) with the X button and copy them all in a once? After that, select them all and delete.

    I made a 8mb VMC with OPL 1319 by @Algol
    - I firstly enabled write operation in OPL settings to see if it would make any difference (I didn't enabled it before 'cause I was making a VMC with the ID default name, so there was no need to enable write operation…).

    - I powered-off the Ps2, then powered on, entered Wle, mounted the VMC (as VMC 1) and copied a gamesave from the 64mb MC. All fine. Then I copied another save, still fine. Then I copied 4 gamesaves in a once, no problems yet. In the end I selected them all, pressed R1, delete, and the Ps2 freezed when deleting the fourth gamesave.

    It seems a little randomic. Actually I Always had some freeze problems when copying gamesaves but using other devices it happens very rarely, almost never (even copying hundred of gamesaves at once). Copying on iHDD mounted VMC instead it happens every time, unless I copy/delete just one save at a time.

    Since it happens with every Ule/Wle versions I'm starting to think that my Ps2 could be the problem.
     
    Algol likes this.
  2. 158
    184
    72
    Tupakaveli

    Tupakaveli VIP PSX-Place Supporter

    Joined:
    Sep 19, 2017
    Messages:
    158
    Likes Received:
    184
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    Location:
    Australia
    I created a 64Mb VMC with OPL r1319 named generic_0.

    Power cycled console, mounted generic_0 with LaunchELF - commit 41e4ebe as vmc0:/.

    Marked 6 game saves on mc0:/ (128Mb third party card) and copied them to vmc0:/, no problems.

    Marked the 6 game saves on vmc0:/ and deleted them, again, no problems.
     
    Peppe90 and Algol like this.
  3. 657
    1,154
    222
    sp193

    sp193 Developer

    Joined:
    Oct 13, 2014
    Messages:
    657
    Likes Received:
    1,154
    Trophy Points:
    222
    Location:
    Singapore
    Home Page:
    I didn't realize you moved away from using a compatible adaptor. But yes, it could be a problem with that mod.
    In this case, have you checked that you connected the flat cable properly?
     
  4. 538
    188
    47
    Peppe90

    Peppe90 Member

    Joined:
    Dec 7, 2018
    Messages:
    538
    Likes Received:
    188
    Trophy Points:
    47
    Gender:
    Male
    You forgot I was testing HDLGameInstaller lately ;)

    I've all kind of NA, but I'm using only the SONY one with maxdiypower board since I signed up on this site.

    The board is perfectly connected. I don't have any other problems. All my 411 games plays perfectly. I can create VMC and save on them without problems. I can even copy/paste files with Wle on HDD (i.e. VMCs) all is fine.

    I can Mount iHDD VMC and copy gamesaves FROM them TO other devices without issues.
    The only problem is When I copy TO a iHDD mounted VMC.

    Since I can copy VMCs (or any other file) into the iHDD, it must be a problem particularly related to the VMC mounting, don't you think?

    It seems like there's a timer that makes the HDD to be unresponsive after a while (when it freezes the orange light is off).
     
    Last edited: Feb 18, 2019
    TnA and Algol like this.
  5. 538
    188
    47
    Peppe90

    Peppe90 Member

    Joined:
    Dec 7, 2018
    Messages:
    538
    Likes Received:
    188
    Trophy Points:
    47
    Gender:
    Male
    I done another try, this time disconnecting the USB-HDD (I had it connected when testing the other times, so I unplugged it to verify if it could cause some interference).

    I copied 2 saves from my 64mb MC, all fine.

    I copied 7 gamesaves (some of them quite big), it succesfully pasted many of them (it was something like 2339kb already pasted), then it frozen as always :(

    The HDD light remain off and I have to hard-power-off the Ps2.
     
    Algol likes this.
  6. 1,056
    678
    222
    jolek

    jolek Senior Member

    Joined:
    Dec 29, 2017
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    678
    Trophy Points:
    222
    Gender:
    Male
    I think that I've found typo in HDD MANAGER.
    It should be:
    CONNECTED: YES / FORMATTED: YES
    Currently it's:
    CONNECTED: YES / FORMATED: YES

    At least this status wLe 41e4ebe is giving me.
     
Tags:

Share This Page