PS3 Console Total Powered On Time (WebMAN Mod 1.47.25.3+ feature)

Discussion in 'General PS3 Discussion' started by VTSTech, Jul 20, 2019.

  1. 2
    0
    5
    s_j

    s_j Forum Noob

    Joined:
    Jul 21, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Is there a chance this data exists in a nand dump made with rebug toolbox? Curious to see what my B01 had and I'm not really interested in doing a ghetto reflow, I'm pretty sure the paste under the IHS is faulty.
     
  2. 2,518
    1,175
    297
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    2,518
    Likes Received:
    1,175
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    Looks like my CECH4003A has missbehaved more than my CECH2003A......:confused:

    CECH4003A:

    CECH4003A Run Time.png

    67 Improper shutdowns on this console... compared to 56 on a PS3 thats had CFW and xploits since they first came out??? :confused::confused:

    Don't know how this is possible as its never been xploited with HAN or HEN .... untill 10mins ago.... very strange....:confused::confused:

    Although the amount of times Black Ops 1 used to crash on the main opening cut-scene before the main menu would have a lot to do with this..... sitting there mashing the the X button to try and skip it as quick as possible before it did crash:mad:
     
    Last edited: Jul 21, 2019
    Kier_1234657 and VTSTech like this.
  3. 4,991
    4,413
    372
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    4,991
    Likes Received:
    4,413
    Trophy Points:
    372
    Location:
    Babylon 20xxE series
    Im thinking that is imposible to have 0 improper shutdowns, the minimal seems to be 1
    That info is updated at 2 points.... everytime you boot (so the total boots are counted in the displayed value, even if you cut the power by disconnecting the power cable), and when you complete a proper shutdown (at this point is recorded inmediatly before cutting power, but you dont see that the counter have increased until next reboot)

    Lets say... a PS3 that boots for firt time is going to have:
    Total number of power-on: 1
    Total number of power-off: 0

    If you shut it down this first time is going to have:
    Total number of power-on: 1
    Total number of power-off: 1
    *but the PS3 is turned off, so you cant see it

    At the next boot is going to have:
    Total number of power-on: 2
    Total number of power-off: 1

    Also... im thinking if is better to display the running time + session time (and update the values in real time), doesnt makes much difference but visually is a bit more cool because the times changes

    I guess is stored inside CELL, and is imposible to reset it
    Probably is one of the things they was checking at official repair services as something orientative
     
    Last edited: Jul 21, 2019
    aldostools, DeViL303 and Cypher_CG89 like this.
  4. 13
    7
    7
    kuriatsu

    kuriatsu Forum Noob

    Joined:
    Jun 10, 2019
    Messages:
    13
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Female
    I just installed webmod and learned how it works, and I believe this is the correct place...
    This is a dech 2500a unit. Apparently it's very lightly used....?
     

    Attached Files:

    sandungas, Cypher_CG89, Coro and 2 others like this.
  5. 2,518
    1,175
    297
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    2,518
    Likes Received:
    1,175
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    Defo very lightly, it almost brand new with them stats>8 days usage wtf.. and for a Dev unit...? These are usaully abused to death consoles, worse than CECH units.

    I wonder what my DECH4000 stats are....but thats my rare PS3 baby from work and am not doing a thing to it lol.
     
  6. 13
    7
    7
    kuriatsu

    kuriatsu Forum Noob

    Joined:
    Jun 10, 2019
    Messages:
    13
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    7
    Gender:
    Female
    It was a testing unit at superbot, so I'm not surprised it has light use. Probably a day of that is mine, maybe 2 days with all the documentation I've done on the game on it.
     
  7. 2,518
    1,175
    297
    Cypher_CG89

    Cypher_CG89 Senior Member

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    2,518
    Likes Received:
    1,175
    Trophy Points:
    297
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Lead Graphic Artist/Dev, VENOM ELITE GAMING
    Location:
    North East, England, UK
    That will do it for the low use, as that dev company only ever did one game, and the second that was in line never got to see the light of day.

    webMAN MOD does display this in real time, each time it refreshes the HTML it will update the values of current seesion and total run time. Its easier to monitor this when connected to webMAN via your PC. or laptop through the browser.
     
  8. 25
    2
    32
    ShakotanGX71

    ShakotanGX71 Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    32
    Location:
    Siberia
    I bought this console with cell overheat issue :tongue:
     
  9. 26
    1
    32
    gandziarz

    gandziarz Member

    Joined:
    Apr 10, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    32
    Gender:
    Male
    Location:
    POLSKA
    Why I do not have this function in WEBMAN, I updated the webmana through an updater embedded in the webmana but I do not have this function
     
  10. 152
    107
    47
    VTSTech

    VTSTech Member

    Joined:
    Apr 8, 2019
    Messages:
    152
    Likes Received:
    107
    Trophy Points:
    47
    Gender:
    Male
    gandziarz likes this.
  11. 665
    472
    122
    Fin9ersMcGee

    Fin9ersMcGee Moderator

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    665
    Likes Received:
    472
    Trophy Points:
    122
    Occupation:
    Musician
    Location:
    UK
    Gonna try this and post tonight.
    CechE and a cech3003.
     
  12. 26
    1
    32
    gandziarz

    gandziarz Member

    Joined:
    Apr 10, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    32
    Gender:
    Male
    Location:
    POLSKA
  13. 4,991
    4,413
    372
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    4,991
    Likes Received:
    4,413
    Trophy Points:
    372
    Location:
    Babylon 20xxE series
    Those are 2 forum records :D
    -Smaller runtime (gold trophy)
    -Smaller number of faulty shutdowns (gold trophy)

    Btw, you had only 2 faulty shutdowns, but if the speculations i wrote before are right is needed to substract -1 in the actual implementations of the code
    So you had 2 -1 = 1 faulty shutdowns
     
  14. 262
    120
    72
    Niander466

    Niander466 Member

    Joined:
    Dec 23, 2017
    Messages:
    262
    Likes Received:
    120
    Trophy Points:
    72
    Gender:
    Male
    CECH-4314C - IT WAS ONLY A CHANGE OF HDD IN THE FIRST 2 YEARS AND MIDDAY.
     

    Attached Files:

  15. 98
    30
    67
    Louis Garry

    Louis Garry Member

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    98
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    67
    Gender:
    Male
    It can be rigged by changing the year (Settings > Date and Time Settings > Date and Time > Set Manually)
     
    DeViL303 likes this.
  16. 665
    472
    122
    Fin9ersMcGee

    Fin9ersMcGee Moderator

    Joined:
    Mar 19, 2018
    Messages:
    665
    Likes Received:
    472
    Trophy Points:
    122
    Occupation:
    Musician
    Location:
    UK
  17. 6,364
    7,281
    797
    DeViL303

    DeViL303 Developer PSX-Place Supporter

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    6,364
    Likes Received:
    7,281
    Trophy Points:
    797
    Occupation:
    Part-Time XMB Modder
    Location:
    Ireland
    OK, Thanks. I did not think the date would effect it as I thought it was counting time while the console was powered on.
     
    Louis Garry likes this.
  18. 4,991
    4,413
    372
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    4,991
    Likes Received:
    4,413
    Trophy Points:
    372
    Location:
    Babylon 20xxE series
    I think there was something wrong because is not only the timers what looks weird... look at his image again, it had the counters for shutdowns both at 9000 and 0 faulty shutdowns
    I think that counters are like... imposible
    https://i.ibb.co/j8Fq4fQ/Capture.jpg
     
    Last edited: Jul 22, 2019
    Louis Garry likes this.
  19. 11,119
    4,281
    497
    pinky

    pinky Bitsiboo's Other Half Developer

    Joined:
    Mar 8, 2015
    Messages:
    11,119
    Likes Received:
    4,281
    Trophy Points:
    497
    Gender:
    Male
    Location:
    The Great Gig in the Sky
    are those numbers gathered by the rtc (i.e. the time it left the factory)?
     
  20. 4,991
    4,413
    372
    sandungas

    sandungas Moderator Developer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    4,991
    Likes Received:
    4,413
    Trophy Points:
    372
    Location:
    Babylon 20xxE series
    Is made with syscall 391: sys_sm_request_be_count
    https://www.psdevwiki.com/ps3/LV2_Functions_and_Syscalls
    What is displayed in screen are this 3 values:
    -total_time_in_seconds
    -power_on_counter
    -power_off_counter

    Basically is a timer and 2 counters.... but the timer is another counter (that counts seconds ) :D

    *The name of the syscall where it says "be" is refered to "CELL BE" processor, this is why i think all this values are stored inside CELL (but im not sure though)
     
    pinky likes this.

Share This Page